Categories: Ştiri sănătate

Este absolut necesar să consumi mandarine iarna. Beneficiile sunt numeroase

Este absolut necesar să consumi mandarine iarna. Iată care sunt beneficiile pentru sănătate ale mandarinelor: un fruct delicios și destul de benefic pentru sănătate și organism, ceea ce îți oferă posibilitatea de a-l consuma în multe feluri, deoarece se potrivește la toate mesele! 

De ce să mâncăm mandarine iarna? Potrivit medicilor, aceste fructe mici Antioxidanții din mandarine îți protejează organismul prin neutralizarea radicalilor liberi și a efectelor nocive ale stresului oxidativ pe care aceștia le provoacă.

Aceste molecule dăunătoare sunt implicate în dezvoltarea unor afecțiuni cronice precum bolile de inimă, artrita și cancerul.

Mandarinele, precum și pielea lor, sunt surse bogate de antioxidanți, cum ar fi vitamina C, beta-criptoxantina și flavonoide, care vă pot proteja organismul de multe boli.

Mandarinele întăresc sistemul imunitar

Vitamina C din mandarine poate ajuta la protejarea sistemului tău imunitar, protejându-ți astfel organismul de viruși și bacterii. Acest lucru are ca efect reducerea șanselor de a dezvolta o boală.

Îmbunătățește aspectul pielii

Colagenul este o proteină care conferă structură, rezistență și stabilitate țesuturilor conjunctive, inclusiv pielii tale.

Vitamina C conținută în mandarine poate promova producția de colagen, îmbunătățind astfel vindecarea rănilor și reducând semnele de îmbătrânire.

Ține kilogramele sub control

Mandarinele conțin puține calorii, dar sunt bogate în fibre, menținându-vă sătul pentru mai mult timp. Astfel, este mai ușor să obțineți reducerea greutății corporale.

Îmbunătățește funcția cardiacă

Studiile arată că vitamina C poate reduce factorii de risc pentru bolile de inimă prin reducerea tensiunii arteriale, agregarea plachetară, îmbunătățirea funcției vaselor de sânge și scăderea nivelului de trigliceride și a colesterolului LDL (rău) din sânge.

Mangerina este foarte ușor de curățat pur și simplu cu mâinile, oferindu-vă posibilitatea de a o avea mereu cu dumneavoastră.

Așadar, adăugați o mână de nuci și veți avea o gustare gata preparată, cu puține calorii, care vă va sătura într-o clipă, potrivit Pro News.

Recent Posts

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

15 minute ago

Sfârșitul lumii este aproape: O clarvăzătoare a dezvăluit data exactă a Apocalipsei și detalii terifiante despre ” Antihrist”

Mhoni Vidente a generat agitație pe rețelele de socializare cu ultima sa predicție despre sfârșitul…

44 de minute ago

Oamenii de știință: acest obicei din copilărie crește riscul de demență

Un obicei din copilărie este asociat cu un risc crescut de a dezvolta demență mai…

o oră ago

Băutura cu calciu, magneziu și potasiu care ajută la ameliorarea „tuturor durerilor” din organism

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a arătat că o alimentație sănătoasă și…

2 ore ago

Previziunea lui Carmen Harra pentru Florin Piersic: El este codificat cu cifra 11

Carmen Harra și-a exprimat în mod public sprijinul pentru Florin Piersic. Deși marele actor este…

2 ore ago

Citeste si: