Categories: Ştiri sănătate

Este imunitatea colectivă esențială? Explicațiile medicului Radu Țincu

Imunitatea colectivă este scopul principal al campaniilor de imunizare anti-COVID, la nivel mondial. Aceasta este singurul element care ne poate proteja împotriva coronavirusului pe termen lung și, de asemenea, singurul element care poate pune capăt pandemiei globale.

În România, medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că imunitatea colectivă a ajuns la un procent de 50%. Cu toate acestea, experții în sănătate susțin că acest procent trebuie să depășească 60-70% pentru a fi cu adevărat eficient.

De ce este esențial să atingem imunitatea colectivă până la toamnă?

Radu Țincu, medic primar de Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca, a declarat, luni, că este extrem de important să ajungem la imunizare colectivă și la cât mai mulți copii și profesori vaccinați anti-COVID-19 până în toamnă, atunci când începe noul an școlar, scrie DC News.

„Avem nevoie de o imunizare colectivă până în toamnă când reîncep școlile, atât a elevilor cât și a personalului didactic, așa încât să evităm apariția unor focare în instituțiile școlare”, a declarat Radu Țincu la B1TV.

Vaccinarea copiilor, esențială în acest context

Vaccinarea copiilor este un pas important din două perspective – în primul rând pentru că știm că persoanele tinere reprezintă o cale de transmitere a virusului în comunitate, și iată că nu puteau să se vaccineze decât tinerii peste 16 ani, și în al doilea rând, această aprobare (de către EMA  n.r.) ne arată că în tot acest an autoritățile științifice au făcut progrese în realizarea studiilor pentru această categorie de vârstă, mergând pe un profil de siguranță foarte bun. Autorizarea vaccinului ne arată încă o dată, fără dubiu, că studiile prezente și efectuate până în prezent arată un profil de siguranță și de eficiență foarte bun. Nimeni nu și-ar fi permis sau asumat aprobarea vaccinului pentru această categorie de vârstă decât dacă toate studiile demonstrau această siguranță și eficiență”, a mai spus Radu Țincu.

Totodată, Radu Țincu a declarat că este important ca primii vaccinați să fie copii care au afecțiuni cronice. Medicul a mai spus că există posibilitatea ca în viitorul apropiat și alte vaccinuri, deja aprobate pentru adulți, să fie administrate și copiilor. Despre copiii cu vârste sub 12 ani, Radu Țincu a spus că „în toamnă, cel mai probabil, vaccinul Pfizer va fi autorizat și pentru grupa de vârstă 2 – 12 ani”.

Vaccinarea anti-COVID-19 a adolescenților începe în țara noastră în câteva zile. Valeriu Gheorghiță a precizat că „dacă toate lucrurile sunt gata, poate mâine (1 iunie – n.r.), dar un anunț va fi făcut mâine, cel mai sigur”.

 

 

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

4 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

4 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

5 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

5 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

6 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra