Categories: Stil de viaţă

Este sau nu sănătoasă slănina cu ceapă? Vlad Ciurea: Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar ..

Combinația de slănină cu ceapă face parte din gustarea tradițională de Crăciun a românilor. Dar cât de sănătoasă este această escapadă culinară?

Excesul de grăsimi este principala greșeală pe care mulți români o fac în perioada Sărbătorilor de Crăciun și Revelion. Dacă slănina cu ceapă se consumă în zilele în care meniul principal constă în sarmale și friptură, riscurile cardio-vasculare sunt extrem de serioase, atrag atenția medicii nutriționiști. Mai ales că sunt zile de sedentarism, lipsa de mișcare fiind un factor agravant.

„Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre”, spune prof. dr. Vlad Ciurea.

Nu reținerea sau eliminarea din alimentație este răspunsul, secretul este echilibrul, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea în cadrul unui interviu pentru Antena3.

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Slănină cu ceapă? Dr. Vlad Ciurea: „Răspunsul este echilibrul”

„Degeaba ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai formidabile feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul!

Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația.

În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații.

Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură!

Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea.

Valorile nutriționale ale slăninei

În ulei, indiferent de sortiment, avem 100% grăsime și 900cal/100ml.

Slănin conține 5-10% proteine, 60-70% grăsime și 650cal/100g. Untul este intermediar cu 80% grăsime și 730cal/ 100g.

Când se recomandă slănina cu ceapa

Slănina cu ceapă și pâine este gustarea tradițională a iernii și poate fi recomandată pentru persoanele care desfășoară o activitate fizică intensă.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

o oră ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

2 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

2 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

3 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

3 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra