Evită ACESTE greșeli din timpul postului! Părintele Vasile Ioana: Te ia cu dureri de cap, te enervezi, nu ți se mai pare nimic bun

Părintele Vasile Ioana, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” din București, unul dintre cei mai apreciați preoți din România, a dezvăluit care sunt cele mai mari greșeli făcute frecvent de persoanele care țin post.

În cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene. Părintele Ioana a atras atenția cp postul nu înseamnă doar abținere de la produsele animale, ci și înfrânarea lăcomiei.

Părintele Vasile Ioana explică ce trebuie să faci înainte de a intra în post

„Adevăratul post este despre reducerea cantităților. Dacă tu mâncai multă carne, iar acum mănânci multă fasole, iar nu e bine. Adică vreau să ne cântărim. Duminică seara e lăsatul secului, vreau ca luni dimineață când ne trezim, când începe postul, pune-te pe cântar.

Dacă ai 86 de kilograme, iar dacă la finalul postului ai 96, nu e în regulă. E adevărat că acum mâncăm mai mulți carbohidrați și avem o predispoziție să ne îngrășăm, dar dacă ai 86, la finalul postului trebuie să ai 80”, a declarat părintele Vasile Ioana,

Lăcomia poate fi evitată cu credință și voință, pentru că doar încrederea totală în Dumnezeu ne poate ajuta să luptăm cu ispitele.

„Căderea în lăcomie, creierul nostru se victimizează repede, iar aici este o legătură între ficat, creier și voință, e un triunghi. E cea mai grea ecuație a postului. Ficatul care mânca tot felul de lucruri până ieri te ia cu dureri de cap, și mie mi se întâmplă.

Te enervezi, nu ți se mai pare nimic bun, de aia ți se spune că vin ispitele în post, nu ai voie decât o chestie mică din cămară, cumva interiorul tău se revoltă. Mulți cedează, dar voința ta de creștin care vrea să se apropie de Dumnezeu zice „Doamne, nu mă lăsa.” Nu e bine să folosim cantități mari”, a mai explicat preotul.

Postul te eliberează de mânie

Postul negru e la fel de important, iar părintele Vasile Ioana a explicat cum se practică acest ritual la mănăstiri.

„În prima săptămână, până la 15 să nu mâncăm deloc, doar apă. Postul negru ar putea fi luni, marți, miercuri numai cu apă.

La mănăstiri e încuiată bucătăria de tot, nu mănâncă nimeni nimic de duminică seara până miercuri, pare imposibil, dar e posibil. Bunicul meu nu mânca de duminica asta, până duminica viitoare.

La mănăstiri sunt 2 mese pe zi, și e foarte sănătos. Dacă faci asta, vei fi mai luminos și sănătos fizic, nu mai ai chef de ceartă, de dispute, te rogi mai mult. În primul rând, postul te eliberează de mânie, suntem prea nervoși, ne supărăm ușor”, a mai spus părintele Ioana.

Recent Posts

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

12 minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

42 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

o oră ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra