Categories: Ştiri sănătate

Explicațiile unui specialist după ce un medic a suferit o paralizie facială temporară după administrarea rapelului anti-COVID

Recent, a fost înregistrată prima reacție adversă gravă după imunizarea cu vaccinul anti-COVID. Este vorba despre o femeie în vârstă de 32 de ani, medic, care a suferit o paralizie facială temporară, manifestată imediat după administrarea rapelului.

Femeia a dezvoltat o paralizie facială temporară după ce i-a fost administrată a doua doză a vaccinului de la Pfizer/BioNTech. Femeia, cadru medical din Vâlcea, are o stare de sănătate bună, iar analizeze arată că nu a suferit modificări patologice.

Această reacție a fost menționată și de prospectul vaccinului de la Pfizer/BioNTech. Este o reacție adversă destul de rară, însă pacienții și-au revenit complet în câteva săptămâni.

„În cazul acestui vaccin de la Pfizer, în studiile clinice anterioare efectuării acestui vaccin au fost observate astfel de reacții, în care pacienții au prezentat pareză facială tranzitorie, cu evoluție între trei și șase săptămâni cedând simptomatologia acestei pareze faciale.

Motiv pentru care recomandările Organizației Mondiale a Sănătății au fost următoarele: dacă o persoană a prezentat în antecedente o pareză facială poate să facă vaccinarea. Dacă această pareză s-a produs înaintea vaccinării, într-un timp scurt și încă prezintă leziuni la nivelul nervului facial, se recomandă să nu se facă vaccinarea, să se amâne acest lucru. Dacă pareza se produce după prima doză, se întrerupe vaccinarea, administrarea celei de-a doua doze”, a explicat medicul Virgil Musta,  șeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara, potrivit Realitatea.

Potrivit informațiilor oferite de presa locală din Vâlcea, femeia a rămas inconștientă imediat după administrarea rapelului. Aceasta și-a revenit destul de repede după manifestarea reacțiilor adverse și a urmat o serie de investigații suplimentare.

Acest efect advers rar se manifestă și în cazul altor vaccinuri și este temporar.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare, cele mai comune reacții adverse sunt durerile de tip local, în zona injectării, precum și febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie.

Recent Posts

O doctoriță celebră a murit subit la 48 de ani. Persoanele care au cunoscut-o sunt în stare de ȘOC

Cunoscutul doctor Donna Matthew a murit. Starcom Network News a anunțat că Dr. Matthew, în…

23 de minute ago

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

53 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

o oră ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

2 ore ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică