Categories: Ştiri sănătate

Fast-food pentru recuperarea musculară? Iată ce spun studiile

 

Dacă după ce ai făcut sport îți este poftă de cartofi prăjiți și un burger chiar merită să mânînci deoarece conform unui studiu publicat în International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, fast food-ul chiar ajută a recuperarea musculară.

După un antrenament intens nivelul de zahăr din corp scade de aceea ni se face foame, iar următorul lucru pe care vrem să îl facem este să ne hidratăm și să mâncăm. Mușchii au nevoie de proteine și carbohidrați buni pentru a se reface.

Majoritatea oamenilor se refac după sport cu băuturi bogate în electroliți și batoae proteice și nu fast food, însă cercetătorii au arătat că timpul, doza și macronutrienții joacă un rol foarte important în recuperarea musculară și că nu există diferențe majore între mâncarea specific sportivă și mâncarea de la fast food-uri.

Studiul a adunat 11 bărbați care să facă exerciții pe bicicletă timp de 90 de minute, apoi să se odihnească timp de 4 ore. O parte dintre participanții la studiu au consumat batoane proteice și o parte cartofi prăjiți, hamburgeri, cola și desert. Runner’s World citează “toate porțiile de mâncare aveau 70 de procente carbohidrați și 10% proteine”

După teste, cercetătorii au făcut măsurători prin biopsia mușchilor și probe de sânge pentru a măsura nivelul de recuperare, răspunsul la insulin, glucoza, colesterolul față în comparație cu exercițiile depuse.

Dr. Brent Ruby a spus că el și echipa lui nu au anticipat rezultate aproape identice care spun “rezultatele au arătat că fast food-ul consumat în doze moderate poate avea același efect ca preparatele sportive care ajută mușchiul să se refacă”

A.

Recent Posts

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

21 de minute ago

Ce trebuie să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Cum să depășești această experiență dificilă

Ce să faci după ce ai fost diagnosticat cu cancer. Un diagnostic de cancer este,…

51 de minute ago

Hipertensiunea arterială: complicații la nivel cardiovascular, al rinichilor și al creierului

Hipertensiunea arterială poate avea numeroase complicații asupra sănătății, afectând diverse organe și sisteme din corp.…

2 ore ago

Horoscop rune 20-26 mai. Mihai Voropchievici anunță schimbări importante: Să se pregătească! Încep o viață nouă

Horoscop rune. Săptămâna 20-26 se anunță a fi una plină de evenimente neașteptate, cu schimbări…

2 ore ago

Ce este acupunctura: cum funcționează și când e recomandată. Care sunt riscurile asociate

Acupunctura este o formă de medicină tradițională chineză care implică inserarea de ace subțiri în…

3 ore ago

Citeste si: