duminică, ianuarie 23, 2022

 

Dacă după ce ai făcut sport îți este poftă de cartofi prăjiți și un burger chiar merită să mânînci deoarece conform unui studiu publicat în International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, fast food-ul chiar ajută a recuperarea musculară.

După un antrenament intens nivelul de zahăr din corp scade de aceea ni se face foame, iar următorul lucru pe care vrem să îl facem este să ne hidratăm și să mâncăm. Mușchii au nevoie de proteine și carbohidrați buni pentru a se reface.

Te-ar mai interesa: Cancer: Semnul de avertizare când te trezești dimi...

Majoritatea oamenilor se refac după sport cu băuturi bogate în electroliți și batoae proteice și nu fast food, însă cercetătorii au arătat că timpul, doza și macronutrienții joacă un rol foarte important în recuperarea musculară și că nu există diferențe majore între mâncarea specific sportivă și mâncarea de la fast food-uri.

Studiul a adunat 11 bărbați care să facă exerciții pe bicicletă timp de 90 de minute, apoi să se odihnească timp de 4 ore. O parte dintre participanții la studiu au consumat batoane proteice și o parte cartofi prăjiți, hamburgeri, cola și desert. Runner’s World citează “toate porțiile de mâncare aveau 70 de procente carbohidrați și 10% proteine”

Te-ar mai interesa: Anunțul inedit transmis de șeful Pfizer! Ce se va ...

După teste, cercetătorii au făcut măsurători prin biopsia mușchilor și probe de sânge pentru a măsura nivelul de recuperare, răspunsul la insulin, glucoza, colesterolul față în comparație cu exercițiile depuse.

Dr. Brent Ruby a spus că el și echipa lui nu au anticipat rezultate aproape identice care spun “rezultatele au arătat că fast food-ul consumat în doze moderate poate avea același efect ca preparatele sportive care ajută mușchiul să se refacă”

Te-ar mai interesa: Mirosul, un indiciu important în depistarea bolilo...

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private