Categories: Ştiri sănătate

Femeia diagnosticată cu tumoră pe creier îi avertizează pe ceilalți că această durere este un simptom cheie

ÎNAINTE de pandemie, Mari Curteanu lucra ca antrenor de fitness, realiza planuri de fitness și nutriție și cursuri pentru oamenii care lucrau în orașul Londra sub propriul ei brand. Se simțea puternică, în formă și sănătoasă și nu a avut niciodată probleme de sănătate până în 2019.

În luna ianuarie a acelui an, Mari, în vârstă de 45 de ani, a început să aibă migrene. S-a transformat în migrene recurente, în fiecare lună. Ea a declarat pentru Express.co.uk: „Acesta poate fi ceva „normal” pentru mulți dintre noi, în special pentru doamne, dar pentru mine a fost neobișnuit, deoarece nu le-am avut niciodată.” În aprilie 2019, Mari a avut un episod grav de migrene și vărsături și a ajuns la secția de urgență a spitalului.

Ea a explicat: „Au făcut niște teste neurologice și analize de sânge, dar nu au găsit nimic neobișnuit și m-au lăsat să merg acasă cu analgezice.

La câteva zile după ce am fost la un alt medic pentru a primi niște răspunsuri,  nici el nu a găsit nimic. A spus că ar putea fi hormonal și mi-a dat calmante.

Au trecut luni și am continuat să am migrenele astea. A trebuit să anulez zile de ședințe din program, deoarece nu puteam funcționa și trebuia să stau în pat cel puțin trei zile de fiecare dată.

Îmi amintesc că am avut aceste dureri de cap ascuțite chiar și în timpul unor sesiuni cu clienții mei.

Știam că e ceva în neregulă. A fost frustrant pentru că mi s-a spus să iau analgezice și că va dispărea, totuși nu am fost fericită să fac asta, pentru că știam că atunci când simțim durere, există ceva care o cauzează.

Știam că amorțeam durerea, dar problema era încă acolo.

După nouă luni de migrene recurente și mai multe vizite la medicul de familie și la Urgențe, Mari a experimentat un alt episod în care se simțea foarte rău în timp ce se întorcea dintr-o călătorie în străinătate.

Ea povestește: „Am călătorit singură în acel moment. Totul era în ceață pentru mine. Am început să am pierderi de memorie pe termen scurt și trimiteam mesaje mesaje familiei și prietenilor, dar nu aveau prea mult sens. Cuvintele mele erau distorsionate.

Nu-mi amintesc multe detalii, dar îmi amintesc că sora mea a apărut brusc la ușa mea să mă ducă la departamentul de urgență al spitalului pentru a treia oară în acel an. Era 9 octombrie 2019.

Ea a insistat că am făcut o scanare a capului și așa au găsit-o. Nu-mi amintesc exact momentul în care au anunțat diagnosticul, pentru că eram foarte confuză, dar am fost diagnosticat cu un meningiom, o tumoare uriașă pe creier, în partea dreaptă a creierului, care începuse să sângereze.”

Un meningiom este o tumoră primară a sistemului nervos central, ceea ce înseamnă că începe în creier sau măduva spinării.

 

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

4 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

5 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

5 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

6 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

6 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra