Cea mai nesănătoasă băutură din lume. Iată ce conține! Adevărată otravă pentru organism

Deși este foarte comod să îți cumperi această băutură pentru un plus de energie, se află pe lista celor mai nesănătoase băuturi din lume. Iată ce conține și de ce trebuie să o eviți!

Cafeaua este cea mai râvnită băutură atunci când vrem un plus de energie și poate fi și foarte sănătoasă! Cu toate acestea, beneficiile nu se aplică și în cazul cafelei de la automat.

Cafeaua de la automat este una dintre cele mai nesănătoase băuturi, deși costă numai un leu în multe cazuri și se prepară rapid.

Medicii ne sfătuiesc să evităm pe cât posibil acesti tip de cafea și să ne luăm câteva minute în plus pentru a ne prepara propria cafea.

Cafeaua de la automat, adevărată otravă pentru organism!

Cafeaua de la automat conține mai multe chimicale decât cea din boabe de cafea măcinate, cu siguranță! Această cafea afectează pe rând, ficatul, rinchii și imunitatea, din cauza cantității foarte mari de chimicale.

Nu am fi știut niciodată acest lucru dacă producătorii cafelei de la automate nu au fi fost obligați sa afișeze ingredientele cafelei pe care o vând cu doar 1 leu. Conform noilor reglementări, am aflat în sfârșit ce conține renumita cafea de la automat.

Populara cafea cu lapte (caffe latte) conține apă, zahăr, pudră de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoză), cafea solubilă (3,3%) și urme de soia. Aceleași substanțe se regăsesc și espresso machiatto. În capuccino apar și alte ingrediente, printre care un agent de îngroșare (carboximetilceluloza) din care se face hârtia!

Pe de altă parte, un espresso de la automat conține 100 mg de cofeină, jumătate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult, dar la automate se folosește cafea instant, care se elimină din organism de cinci ori mai greu.

Persoanele care beau două cafele de la automat într-o zi depașesc rapid maximumul de cofeină admis. În timp, supradoza de cafea poate declanșa formarea pietrelor la rinichi, scrie BZI.

 

Recent Posts

Caz halucinant în Capitală! O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen

O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen.…

22 de minute ago

„Alimentul zeilor” cu mult calciu și magneziu care protejează intestinele și dublează performanța fizică

În încercarea de a obține rezultate pe cântar, mulți oameni se îndepărtează de dulciuri și…

52 de minute ago

Câte puncte vei primi pentru fiecare an de cotizare din anul 2027

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a lansat în Monitorul Oficial patru documente: sunt modelele…

o oră ago

Întâlnirea misterioasă de la Vatican pentru semnarea „unui nou pact mondial” și „un nou cod uman”

Papa Francisc a convocat la Roma circa treizeci de laureați ai premiului Nobel, precum și…

2 ore ago

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

2 ore ago

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

3 ore ago

Citeste si: