Femeile sunt cu 40% mai expuse riscului de depresie în timpul perimenopauzei

Potrivit unui studiu, femeile aflate în stadiul de perimenopauză prezintă un risc crescut de a experimenta depresie. Perimenopauza, perioada de dinaintea menopauzei, este caracterizată prin scăderea treptată a funcției ovariene și încetarea anilor reproductivi.

Perimenopauza apare cu aproximativ trei până la cinci ani înainte de debutul menopauzei și durează până la un an după ultima menstruație a femeii.

În această etapă, nivelurile de estrogen și progesteron încep să fluctueze, provocând simptome de menopauză, inclusiv schimbări de dispoziție și cicluri menstruale neregulate.

Femeile, mai expuse riscului de depresie în perimenopauză

Studiile anterioare au arătat că diferitele stadii de menopauză sunt asociate cu un risc crescut de simptome și diagnostice depresive.

Potrivit celui mai recent studiu publicat în Journal of Affective Disorders, există un risc de depresie crescut cu 40% în stadiul de perimenopauză comparativ cu stadiul de premenopauză. Cu toate acestea, studiul nu a găsit un risc semnificativ crescut de depresie în etapa post-menopauză, comparativ cu femeile aflate în premenopauză.

Descoperirile s-au bazat pe o meta-analiză a șapte studii care au implicat 9.141 de femei din întreaga lume, care au evaluat modul în care diferitele stadii ale menopauzei au fost asociate cu depresia.

„Acest studiu arată că femeile aflate în stadiul de perimenopauză au mult mai multe șanse de a experimenta depresie decât înainte sau după această etapă. Descoperirile noastre subliniază importanța recunoașterii faptului că femeile aflate în această etapă de viață sunt mai vulnerabile la depresie.

De asemenea, subliniază necesitatea pentru a oferi sprijin și screening femeilor pentru a le ajuta în abordarea eficientă a nevoilor lor de sănătate mintală”, a declarat autorul principal dr. Roopal Desai într-un comunicat de presă.

Descoperirile arată cât de semnificativ poate suferi sănătatea mintală a femeilor aflate în perimenopauză în această perioadă. În acest sens, este nevoie de o mai mare conștientizare și sprijin pentru ajutor și îngrijire adecvată atât din punct de vedere medical, la locul de muncă, cât și acasă.

Cu toate acestea, există anumite limitări ale studiului. Criteriile și măsurile utilizate în diferite studii pentru evaluarea etapelor de menopauză și depresie variază, ceea ce duce la variabilitate în unele rezultate. De asemenea, au existat doar studii limitate pentru a compara stadiile perimenopauzei cu cele post-menopauze.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

10 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

10 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

11 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

11 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

12 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

12 ore ago

Citeste si: