Sari la conținut

Expert în sănătate mintală: 10 nevoi emoționale de care trebuie să ții cont într-o relație

relatie
Sursă foto: Getty Images
Genul potrivit de glume pot face sau rupe o relație

Odată ce aveți un anumit tip de relație, ne adâncim în continuare în nevoi emoționale. O relație este o conexiune între oameni. Oamenii au în mod frecvent cerințe emoționale diferite care le afectează sănătatea generală și calitatea a ceea ce împărtășesc într-o relație, făcând-o sănătoasă și plină de satisfacții.

Ontologul, expertul în sănătate mintală și relații Aashmeen Munjaal a discutat despre zece nevoi emoționale de care trebuie să ținem cont într-o relație.

Emoțiile apar din experiența minții, a inimii și a spiritului

În primul rând, emoțiile tale apar din experiențele minții, inimii și spiritului tău, care devin sursa nevoilor tale emoționale în fiecare relație, fie că este vorba de relația părinte-copil sau de căsătorie. Stimulează frecvențe specifice care mențin fluxul neîntrerupt al relației.

Orice relație generează anumite emoții, expresii și manifestări verbale și fizice de afecțiune care contribuie la dezvoltarea unei legături emoționale puternice.

Consolidarea legăturii emoționale

Legătura emoțională este apoi consolidată prin exprimarea aprecierii și recunoașterea reciprocă, prin mulțumiri și prin capacitatea de a te bucura de lucrurile mărunte din viață. Acestea consolidează o legătură afectuoasă și pozitivă.

O relație devine frumoasă atunci când vă dați seama că partenerul vă observă acțiunile și eforturile.

Aprecierea partenerului

Orice relație este cu adevărat îmbunătățită atunci când îi arăți partenerului tău apreciere, ceea ce definește longevitatea relației tale. Îmbrățișați-vă unul pe celălalt. Acceptați-vă unul pe celălalt pentru ceea sunteți, fără să vă faceți griji că vă veți schimba unul pentru celălalt.

Sursă foto: Getty Images

Validarea sentimentelor și opiniilor celuilalt

În plus, deoarece comunicarea favorizează o atmosferă de siguranță emoțională, este esențial să se exerseze validarea sentimentelor și opiniilor celuilalt.

Fiecare ființă umană are dorința de a fi ascultată. Trebuie să permiteți un dialog în care ambii parteneri să se asculte și să se înțeleagă reciproc.

Comunicare eficientă între parteneri

O comunicare eficientă presupune, de asemenea, că în orice conversație sau discuție, ambii parteneri  să aibă acces egal la exprimarea gândurilor și opiniilor lor și  trebuie să comunice în mod onest și fără teamă sau prejudecăți. Această configurație favorizează un sentiment de înțelegere reciprocă între parteneri.

Respectul între parteneri

Respectul este esențial, ceea ce înseamnă că partenerii ar trebui să prețuiască abilitățile, eforturile și unicitatea fiecăruia pentru a promova un mediu fericit și încurajator.

Respectarea libertății și a spațiului celuilalt

Faptul de a fi într-o relație nu scutește niciunul dintre parteneri de nevoia de timp pentru dezvoltare personală. Respectarea libertății și a spațiului celuilalt este esențială pentru un parteneriat fericit.

Încredere

O legătură puternică se bazează pe încredere și pe un sentiment de siguranță/ securitate în orice parteneriat. În timp, încrederea se construiește pe siguranță emoțională și pe faptul că știi că te poți baza pe relația ta.

Reziliența și răbdarea

Reziliența și răbdarea sunt necesare atunci când ești într-o relație. Contează atunci când ai pe cineva pe care te poți sprijini în momentele dificile. Deoarece partenerii trebuie să participe la lucruri împreună sau să fie alături unul de celălalt, acest lucru întărește legătura prin încurajarea empatiei.

Aliniere a idealurilor, obiectivelor și viselor

În cele din urmă, pentru ca un parteneriat să aibă unitate și scop, trebuie să existe o aliniere a idealurilor, obiectivelor și viselor.

Stabilitatea, încrederea și devotamentul constant sunt favorizate într-un parteneriat în care partenerii trebuie să se simtă în siguranță.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel