Categories: Ştiri sănătate

Festivaluri 2021. Cu ce condiții se vor organiza festivalurile în această vară? Declarațiile premierului Florin Cîțu

Relaxarea resticțiilor anti-COVID se va face treptat, în fiecare lună, începând cu 1 iunie, susțin autoritățile. Până în august vor avea loc mai multe relaxări, având în vedere evoluția favorabilă a situației epidemiologice, la nivel național. Pentru evenimente și festivaluri, în 2021, autoritățile vor avea cerințe speciale, însă aceste activități nu vor lipsi la vară.

Atât organizatorii de evenimente, cât și autoritățile caută soluții pentru facilitarea participării cât mai numeroase la aceste activități. Deși vor putea participa si persoane nevaccinate, acestea vor avea nevoie de dovada negativă a unui test anti-COVID sau a unei dovezi de recuperare post-COVID.

Festivaluri 2021. Cine va putea participa?

Premierul Florin Cîțu a explicat, în cadrul unui interviu inițiat de Digi 24, că în acest moment vor putea participa numai 1000 de persoane care nu sunt vaccinate, dar au dovada de boală sau dovada unui test rapid/PCR. De asemenea, premierul susține că dacă este vorba despre persoane vaccinate, vor putea fi prezenți mai mulți participanți, comunică Rador.

Dorința lor, a organizatorilor de concerte, este să primească la concert şi pe cei testaţi sau cei care au trecut prin boală, în aşa fel încât să fie mai mult decât 1.000, deoarece acum pot participa numai 1000 de persoane.

„Da. Sau, dacă sunt vaccinaţi, pot mai mulţi. Şi asta a fost discuţia pe care am avut-o cu organizatorii de concerte.  I-am rugat și m-au asigurat organizatorii de concerte, la discuţia pe care am avut-o la Cluj, că vor susţine campania de vaccinare cu toate eforturile, tocmai pentru a avea oameni vaccinaţi la concerte. Ei sunt vocile credibile, aceşti organizatori de concerte, pentru tineret. Şi dacă ei se implică, veţi vedea că vor fi oameni care să fie vaccinaţi, şi vor merge şi la concerte”, explică premierul.

De asemenea, Florin Cîțu susține că regulile se vor schimba și la 1 iulie, respectiv 1 august.

„Bineînţeles. La 1 iulie şi la 1 august. Avem regulile… Se vor schimba regulile.  Se vor relaxa, bineînţeles. Exact. Dar vor rămâne, nu ştiu, 2.500 sau 5.000 de persoane vaccinate, vaccinate cu test… Peste, trebuie să fie toate persoanele vaccinate”, adaugă premierul.

 

 

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

21 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

50 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică