Sari la conținut

Festivaluri 2021. Cu ce condiții se vor organiza festivalurile în această vară? Declarațiile premierului Florin Cîțu

Petrecere întreruptă

Relaxarea resticțiilor anti-COVID se va face treptat, în fiecare lună, începând cu 1 iunie, susțin autoritățile. Până în august vor avea loc mai multe relaxări, având în vedere evoluția favorabilă a situației epidemiologice, la nivel național. Pentru evenimente și festivaluri, în 2021, autoritățile vor avea cerințe speciale, însă aceste activități nu vor lipsi la vară.

Atât organizatorii de evenimente, cât și autoritățile caută soluții pentru facilitarea participării cât mai numeroase la aceste activități. Deși vor putea participa si persoane nevaccinate, acestea vor avea nevoie de dovada negativă a unui test anti-COVID sau a unei dovezi de recuperare post-COVID.

Festivaluri 2021. Cine va putea participa?

Premierul Florin Cîțu a explicat, în cadrul unui interviu inițiat de Digi 24, că în acest moment vor putea participa numai 1000 de persoane care nu sunt vaccinate, dar au dovada de boală sau dovada unui test rapid/PCR. De asemenea, premierul susține că dacă este vorba despre persoane vaccinate, vor putea fi prezenți mai mulți participanți, comunică Rador.

Dorința lor, a organizatorilor de concerte, este să primească la concert şi pe cei testaţi sau cei care au trecut prin boală, în aşa fel încât să fie mai mult decât 1.000, deoarece acum pot participa numai 1000 de persoane.

„Da. Sau, dacă sunt vaccinaţi, pot mai mulţi. Şi asta a fost discuţia pe care am avut-o cu organizatorii de concerte.  I-am rugat și m-au asigurat organizatorii de concerte, la discuţia pe care am avut-o la Cluj, că vor susţine campania de vaccinare cu toate eforturile, tocmai pentru a avea oameni vaccinaţi la concerte. Ei sunt vocile credibile, aceşti organizatori de concerte, pentru tineret. Şi dacă ei se implică, veţi vedea că vor fi oameni care să fie vaccinaţi, şi vor merge şi la concerte”, explică premierul.

De asemenea, Florin Cîțu susține că regulile se vor schimba și la 1 iulie, respectiv 1 august.

„Bineînţeles. La 1 iulie şi la 1 august. Avem regulile… Se vor schimba regulile.  Se vor relaxa, bineînţeles. Exact. Dar vor rămâne, nu ştiu, 2.500 sau 5.000 de persoane vaccinate, vaccinate cu test… Peste, trebuie să fie toate persoanele vaccinate”, adaugă premierul.

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: