Fisticul te ajută să slăbești. Iată de ce „aurul verde” al planetei nu trebuie să lipsească din dieta ta

Fisticul te ajută să slăbești. Iată de ce „aurul verde” al planetei nu trebuie să lipsească din dieta ta

Fisticul este fructul produs de arborele de fistic, de culoare verde și dulceag la gust. Sunt fructe foarte hrănitoare și conțin câteva vitamine și minerale esențiale. mai mult, fisticul conține grăsimi sănătoase, care sunt necesare organismului.

De ce este denumit fisticul aurul verde al planetei

Nucile de fistic sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, care ajută la menținerea sănătoase a diferitelor organe ale corpului. Au în ele luteină și zeaxantina, ambele fiind bune pentru ochi. Acestea pot proteja ochii de daunele luminii albastre și de degenerescența maculară.

Ceilalți antioxidanți prezenți în ei sunt polifenolii și tocoferolii și aceștia ajută la protejarea organismului de bolile de inimă și cancer.

Fisticul este bogat în grăsimi sănătoase. O porţie de 100 de grame de fistic crud conţine 44 de grame de grăsimi, din care 53% reprezintă grăsimi mononesaturate, iar 30,7% grăsimi polinesaturate.

Fisticul conţine antioxidanţi (luteină şi zeaxantină), vitaminele B1, B2 şi B6, dar şi minerale importante, precum magneziu, potasiu şi calciu, care asigură o bună funcţionare a nervilor.

Nutrienţii prezenţi în fistic reduc riscul de fracturi şi osteoporoză şi ajută la prevenirea deteriorarii dinţilor. De asemenea, în componenţa fisticului apare şi aminoacidul L-arginină, care împiedică depunerile de grăsimi pe pereţii vaselor sangvine.

În 2014, Turcia şi-a propus să încălzească un oraş întreg cu energie regenerabilă produsă din cojile de fistic, urmând să creeze primul oraş eco care să funcţioneze cu ajutorul „aurului verde”, aşa cum îl consideră aceştia. Cojile urmau să fie coapte într-un digestor, iar biogazul rezultat ar fi alimentat teoretic oraşul.

Beneficiile includerii fisticului în dieta ta

Aruncă o privire la celelalte beneficii pentru sănătate ale fisticului.

1. Aceste nuci ar putea ajuta la pierderea în greutate. Fisticul este bogat în fibre și proteine ​​și ambele vă pot ajuta să vă mențineți satul mai mult timp, ceea ce vă poate ține departe de mâncatul excesiv. Mai mult, atunci când decojiți fisticul, încetinește rata de a mânca și puteți mânca cu atenție. Vederea cojilor vă ajută, de asemenea, să țineți cont de numărul de nuci pe care le-ați mâncat.

2. Aceste nuci pot promova bacteriile intestinale sănătoase. Fibrele prezente în fistic sunt bune pentru intestin, deoarece ajută la producerea acizilor grași cu lanț scurt, care pot ajuta în cele din urmă la scăderea riscurilor de probleme digestive și boli de inimă, printre alte probleme.

3. Aceste nuci pot ajuta la reducerea colesterolului. Prezența mai multor antioxidanți în nuci poate ajuta la reducerea colesterolului. Când nivelul de colesterol este scăzut, acesta poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și, în cele din urmă, poate ajuta la reducerea riscurilor de boli de inimă.

4. Aceste nuci pot ajuta la reducerea glicemiei. Fisticul are un indice glicemic scăzut, motiv pentru care nu vă crește nivelul de zahăr din sânge. Deși au un conținut ridicat de carbohidrați, nu provoacă creșteri ale glicemiei. 1.

Recent Posts

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

9 minute ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

30 de minute ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

50 de minute ago

7 obiceiuri care te vor ajuta să atingi iubirea de sine. Pentru o viață împlinită, învață cum să te iubești pe tine

În ultimii ani, sănătatea mintală și sănătatea emoțională au devenit subiecte populare de conversație. Tot…

o oră ago

Perfecționismul și vulnerabilitatea la depresie

Se consideră că anumite caracteristici dispoziționale specifice predispun indivizii la depresie. Un astfel de factor…

o oră ago

TOPUL ZODIILOR care pun pe primul loc FAMILIA. Care sunt cei mai familişti nativi ai horoscopului?

Pentru unii ntivi ai horoscopului, familia înseamnă totul. Viața lor se învârte în jurul celor…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar