Sari la conținut

Dormitul în pielea goală: 8 beneficii pentru sănătate, printre care pierderea în greutate și îmbunătățirea circulației sângelui

Odată cu temperaturile extrem de ridicate este foarte important ca pe timp de noapte să mențiem o temperatură optimă a corpului. Prin urmare, pentru mulți dormitul în pielea goală poate fi o opțiune tentantă. Dar pe lângă menținerea temperaturii constante, dormitul în pielea goală aduce și o serie de beneficii potrivit unui expert.

În această perioadă caniculară, milioane de oameni suferă din cauza nopților nedormite datorate temperaturilor caniculare. Și a dormi pe căldură este aproape imposibil. Expertul în somnologie, Sammy Margo de la The Dream a explicat:

„ Punctul cheie de subliniat în menținerea unei temperaturi scăzute a corpului este eliberarea hormonului tău somnolent, melatonina, care va ajuta la un somn bun.

Căldura împiedică eliberarea optimă a melatoninei și, ca urmare, somnul este întrerupt.

Dormitul nud funcționează ca un răsfăț în menținerea temperaturii corpului la un nivel scăzut.”

Citeste si:

Sammy a împărtășit alte opt beneficii pentru a dormi nud:

Vă ajută să vă mențineți o greutate sănătoasă – Institutul Național de Sănătate din S.U.A. a descoperit că dormitul gol și menținerea rece în timp ce dormi vă încurajează corpul să creeze mai multă grăsime maro.

Grăsimea maro vă ajută să vă mențineți  prin arderea caloriilor, ceea ce vă ajută să vă stimulați metabolismul pe tot parcursul zilei.

Îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce este o veste bună pentru inimă și mușchi.

Păstrează pielea proaspătă și tânără – Prea multă căldură noaptea poate perturba eliberarea hormonilor anti-îmbătrânire – în special, melatonina.

Construiește încrederea în sine și acceptarea propriului corp – Obișnuința să te vezi goală în mod regulat atât noaptea, cât și la prima oră dimineața te va ajuta să devii mai conștient de propriul corp și să îți accepți corpul.

Evitarea infecțiilor – Pentru femei, dormitul în pielea goală și lăsarea organelor genitale să respire noaptea poate ajuta la promovarea sănătății vaginale și la evitarea infecțiilor.

Crește fertilitatea – Dormitul gol este sănătos și pentru bărbați, deoarece este o modalitate bună de a crește fertilitatea masculină prin faptul că nu purtați lenjerie intimă strâmtă.

Normalizarea nivelurilor hormonale – creșterea eliberării atât a hormonului de creștere, cât și a melatoninei.

Ajută oamenii să se apropie de partenerii lor – contactul piele cu pielea cu partenerul eliberează hormonul fericirii, oxitocina.

Oxitocina este un hormon produs de organism, care are  beneficii pozitive, inclusiv combaterea stresului, a depresiei și a hipertensiunii arteriale.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.