Fructe care scad acidul uric în mod natural

Acidul uric – în spatele acestui termen se află denumirea unui produs rezidual format în organism. Acesta este excretat în urină, dar uneori nivelurile sale în organism sunt atât de ridicate încât o parte din el rămâne în interior.

Nivelurile scăzute de acid uric pot fi tolerate, dar nivelurile ridicate pot provoca hiperuricemie, ceea ce duce la gută (o formă de artrită). Prin urmare, este foarte important să se regleze nivelul de acid uric din organism pentru a preveni consecințele grave asupra sănătății.

Guta este un tip de artrită cauzată de niveluri ridicate de acid uric ( hiperuricemie ). Aceasta duce la dureri acute la nivelul articulațiilor atunci când cristalele de urat se acumulează acolo. De asemenea, poate provoca o creștere a acidității urinei și a sângelui.

Cele mai bune fructe pentru scăderea nivelului de acid uric din organism

Fructele care scad nivelul de acid uric din organism sunt merele, cireșele, fructele de pădure, lămâia, potrivit publicației The Health Site. Merele conțin acid malic, care ajută la neutralizarea acidului uric din sânge.

Pe lângă beneficiile merelor, oțetul de mere ajută și el la controlul nivelului de acid uric. Adăugați 2 linguri de oțet la un pahar de apă caldă și beți. Beți de 2 ori pe zi pentru a controla nivelul de acid uric.

Cireșele sunt bogate în antociani, care au proprietăți antiinflamatorii. Acestea împiedică cristalizarea acidului uric în urat și, astfel, previn acumularea acestuia. În plus, cireșele neutralizează acidul din organism și reduc durerea.

Fructe de pădure – dacă aveți un nivel ridicat de acid uric în sânge, începeți să mâncați căpșuni și afine. Aceste fructe de pădure au proprietăți antiinflamatorii și reduc durerea și inflamația.

Nivelurile ridicate de acid uric pot fi reduse prin consumul de suc proaspăt de castraveți, sfeclă și morcovi. Acidul citric ajută la controlul nivelului de acid uric, dizolvându-l și împiedicând creșterea nivelului. Se recomandă consumul de apă cu lămâie de două-trei ori pe zi.

Consumul mai multor fibre, care se găsesc în fructe și legume, ajută la controlul nivelului de acid uric din sânge și urină. De asemenea, ajută la echilibrarea insulinei și a nivelului de zahăr din sânge, prevenind riscul de diabet.

Consumul de ceai verde este, de asemenea, recomandat. Acesta este bogat în antioxidanți care ajută la reducerea nivelului de acid uric și la reducerea riscului de apariție a gutei.

Apa este, de asemenea, necesară combaterii problemelor de sănătate, în special a celor legate de acidul uric. Apa ajută la eliminarea mai rapidă a elementelor toxice din organism. Consumul acesteia în cantități suficiente susține funcția rinichilor și eliminarea acidului uric, adaugă publicația.

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

5 ore ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

5 ore ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

6 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

6 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

7 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar