Fructul cu efect drenant care ajută la controlul retenției de apă și detoxifierea organismului

Multe persoane consideră că este foarte importantă detoxifierea organismului, deoarece în fiecare zi se generează toxine din cauza alimentelor și a mediului înconjurător, care pot provoca simptome precum schimbări de dispoziție, dureri de cap, celulită, insomnie, anxietate, obezitate, iritabilitate, dureri musculare, oboseală și retenție de lichide.

„Edemul, cunoscut sub denumirea populară de retenție de lichide, reprezintă o creștere a volumului de lichid interstițial, adică o acumulare excesivă de lichid în țesuturi. Cauzele sale sunt variate, inclusiv probleme circulatorii, insuficiență cardiacă congestivă, boli renale sau hepatice”, potrivit Fundației Spaniole a Inimii.

Merită să ne amintim că unele dintre simptomele edemului sunt creșterea inexplicabilă în greutate și umflarea picioarelor și a gleznelor, astfel încât persoanele care suferă de edem sunt sfătuite să aibă o dietă echilibrată, săracă în sodiu, cu accent pe fructe, cum ar fi pepenele galben.

Beneficiile pepenelui pentru sănătatea organismului

Fructele sunt foarte benefice pentru organismul uman, ele fiind o sursă excelentă de vitamine, fibre și nutrienți, care sunt importante pentru sistemul imunitar, sistemul cardiovascular și sănătatea generală, deoarece ajută la reducerea riscului de boli cronice.

Cu această ocazie, merită menționat faptul că pepenele roșu este un fruct diuretic, ceea ce înseamnă că stimulează rinichii să elimine mai multe lichide din organism, de asemenea, conține vitamine precum A, E, C și K, care acționează ca antioxidanți, făcând ca pielea, care este cel mai mare organ al corpului, să arate mai bine și mai luminoasă.

De asemenea, fiind 90% apă, ajută la menținerea hidratării corpului, la curățarea și detoxifierea organismului și, datorită conținutului de fibre, ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal, acționând ca un laxativ natural, având astfel un control mai bun al măsurilor și al greutății.

Consumul de pepene galben, mai ales dimineața, va ajuta organismul să echilibreze nivelul de potasiu, zinc și calciu, va preveni durerile de stomac și de cap, va neutraliza aciditatea, va ajuta la vindecarea rănilor și, împreună cu o dietă bună, va contribui la prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică