Sari la conținut

Fructul cu efect drenant care ajută la controlul retenției de apă și detoxifierea organismului

fructele, desert sanatos
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Fructele cu cel mai mare conținut de zahăr și calorii

Multe persoane consideră că este foarte importantă detoxifierea organismului, deoarece în fiecare zi se generează toxine din cauza alimentelor și a mediului înconjurător, care pot provoca simptome precum schimbări de dispoziție, dureri de cap, celulită, insomnie, anxietate, obezitate, iritabilitate, dureri musculare, oboseală și retenție de lichide.

„Edemul, cunoscut sub denumirea populară de retenție de lichide, reprezintă o creștere a volumului de lichid interstițial, adică o acumulare excesivă de lichid în țesuturi. Cauzele sale sunt variate, inclusiv probleme circulatorii, insuficiență cardiacă congestivă, boli renale sau hepatice”, potrivit Fundației Spaniole a Inimii.

Merită să ne amintim că unele dintre simptomele edemului sunt creșterea inexplicabilă în greutate și umflarea picioarelor și a gleznelor, astfel încât persoanele care suferă de edem sunt sfătuite să aibă o dietă echilibrată, săracă în sodiu, cu accent pe fructe, cum ar fi pepenele galben.

Beneficiile pepenelui pentru sănătatea organismului

Fructele sunt foarte benefice pentru organismul uman, ele fiind o sursă excelentă de vitamine, fibre și nutrienți, care sunt importante pentru sistemul imunitar, sistemul cardiovascular și sănătatea generală, deoarece ajută la reducerea riscului de boli cronice.

Cu această ocazie, merită menționat faptul că pepenele roșu este un fruct diuretic, ceea ce înseamnă că stimulează rinichii să elimine mai multe lichide din organism, de asemenea, conține vitamine precum A, E, C și K, care acționează ca antioxidanți, făcând ca pielea, care este cel mai mare organ al corpului, să arate mai bine și mai luminoasă.

De asemenea, fiind 90% apă, ajută la menținerea hidratării corpului, la curățarea și detoxifierea organismului și, datorită conținutului de fibre, ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal, acționând ca un laxativ natural, având astfel un control mai bun al măsurilor și al greutății.

Consumul de pepene galben, mai ales dimineața, va ajuta organismul să echilibreze nivelul de potasiu, zinc și calciu, va preveni durerile de stomac și de cap, va neutraliza aciditatea, va ajuta la vindecarea rănilor și, împreună cu o dietă bună, va contribui la prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel