Fructul miraculos in afectiunile urinare, cu proprietati antioxidante. Regleaza tensiunea arteriala

Fructul miraculos in afectiunile urinare, cu proprietati antioxidante. Bogat in antioxidanti, vitamine si minerale, merisorul este unul dintre cele mai sanatoase fructe din lume. Cand vine vorba despre sistemul urinar, beneficiile merisorului sunt de necontestat.

Fructele de merisor contin provitamina A, vitaminele B1, B2, C, minerale, precum fosfor, potasiu, calciu, tanini, fibre alimentare, flavonoide, saponine, acizi grasi esentiali si nu numai. Beneficiile merisorului sunt detaliate de editorii de la medicalnewtoday.com.

Fructul miraculos in afectiunile urinare, cu proprietati antioxidante

In primul rand, trebuie sa facem diferenta intre merisoarele din America de Nord, Vaccinum macrocarpon, in engleza – cranberry, si verisoarele lor din Europa, Vaccinum oxycoccus si Vaccinum myrtillus (afinele). Cele din urma nu au aratat efecte spectaculoase in combaterea afectiunilor urinare.

Merisoarele din prima categorie sunt recomandate in caz de infectii, iritatii si inflamatii urinare, insa gama lor de beneficii este mult mai extinsa.

Beneficiile merisorului pentru sanatatea sistemului urinar

Statistic, intre 20 si 50 de ani, frecventa infectiilor urinare este de 50 de ori mai mare la femei decat la barbati. Nu o spun eu, ci Jean-Marie Delecroix in cartea “200 de alimente care ne vor binele”. Dupa 50 de ani, raportul scade semnificativ, dar tot continua sa fie ingrijorator. Orice persoana care sufera in mod repetat de cistite poate consuma aceste fructe, fara sa ii fie teama de eventualele efecte secundare. Merisoarele impiedica bacteriile sa intre in peretii cailor urinare si, deci sa se dezvolte.

Are proprietati antioxidante si antihipertensive

Multumita bogatiei in antioxidanti, vitamina C, flavonoide si resveratrol, merisoarele previn efectele nocive ale radicalilor liberi si protejeaza sistemul cardiovascular. Sucul de merisoare contribuie la scaderea semnificativa a tensiunii arteriale. Aceste fructe au dovedit efecte pozitive si in scaderea colesterolului “rau” si in cresterea nivelului celui “bun”.

CITESTE CONTINUAREA…

Recent Posts

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

11 minute ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

41 de minute ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

o oră ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

2 ore ago

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

3 ore ago

Citeste si: