luni, octombrie 19, 2020

Fructul miraculos in afectiunile urinare, cu proprietati antioxidante. Bogat in antioxidanti, vitamine si minerale, merisorul este unul dintre cele mai sanatoase fructe din lume. Cand vine vorba despre sistemul urinar, beneficiile merisorului sunt de necontestat.

Fructele de merisor contin provitamina A, vitaminele B1, B2, C, minerale, precum fosfor, potasiu, calciu, tanini, fibre alimentare, flavonoide, saponine, acizi grasi esentiali si nu numai. Beneficiile merisorului sunt detaliate de editorii de la medicalnewtoday.com.

Citește și:

Fructul miraculos in afectiunile urinare, cu proprietati antioxidante

In primul rand, trebuie sa facem diferenta intre merisoarele din America de Nord, Vaccinum macrocarpon, in engleza – cranberry, si verisoarele lor din Europa, Vaccinum oxycoccus si Vaccinum myrtillus (afinele). Cele din urma nu au aratat efecte spectaculoase in combaterea afectiunilor urinare.

Merisoarele din prima categorie sunt recomandate in caz de infectii, iritatii si inflamatii urinare, insa gama lor de beneficii este mult mai extinsa.

Citește și:

Beneficiile merisorului pentru sanatatea sistemului urinar

Statistic, intre 20 si 50 de ani, frecventa infectiilor urinare este de 50 de ori mai mare la femei decat la barbati. Nu o spun eu, ci Jean-Marie Delecroix in cartea “200 de alimente care ne vor binele”. Dupa 50 de ani, raportul scade semnificativ, dar tot continua sa fie ingrijorator. Orice persoana care sufera in mod repetat de cistite poate consuma aceste fructe, fara sa ii fie teama de eventualele efecte secundare. Merisoarele impiedica bacteriile sa intre in peretii cailor urinare si, deci sa se dezvolte.

Citește și:

Are proprietati antioxidante si antihipertensive

Multumita bogatiei in antioxidanti, vitamina C, flavonoide si resveratrol, merisoarele previn efectele nocive ale radicalilor liberi si protejeaza sistemul cardiovascular. Sucul de merisoare contribuie la scaderea semnificativa a tensiunii arteriale. Aceste fructe au dovedit efecte pozitive si in scaderea colesterolului “rau” si in cresterea nivelului celui “bun”.

CITESTE CONTINUAREA…

Parteneri