Sari la conținut

Fructul miraculos in afectiunile urinare, cu proprietati antioxidante. Regleaza tensiunea arteriala

merisoare

Fructul miraculos in afectiunile urinare, cu proprietati antioxidante. Bogat in antioxidanti, vitamine si minerale, merisorul este unul dintre cele mai sanatoase fructe din lume. Cand vine vorba despre sistemul urinar, beneficiile merisorului sunt de necontestat.

Fructele de merisor contin provitamina A, vitaminele B1, B2, C, minerale, precum fosfor, potasiu, calciu, tanini, fibre alimentare, flavonoide, saponine, acizi grasi esentiali si nu numai. Beneficiile merisorului sunt detaliate de editorii de la medicalnewtoday.com.

Fructul miraculos in afectiunile urinare, cu proprietati antioxidante

In primul rand, trebuie sa facem diferenta intre merisoarele din America de Nord, Vaccinum macrocarpon, in engleza – cranberry, si verisoarele lor din Europa, Vaccinum oxycoccus si Vaccinum myrtillus (afinele). Cele din urma nu au aratat efecte spectaculoase in combaterea afectiunilor urinare.

Merisoarele din prima categorie sunt recomandate in caz de infectii, iritatii si inflamatii urinare, insa gama lor de beneficii este mult mai extinsa.

Beneficiile merisorului pentru sanatatea sistemului urinar

Statistic, intre 20 si 50 de ani, frecventa infectiilor urinare este de 50 de ori mai mare la femei decat la barbati. Nu o spun eu, ci Jean-Marie Delecroix in cartea “200 de alimente care ne vor binele”. Dupa 50 de ani, raportul scade semnificativ, dar tot continua sa fie ingrijorator. Orice persoana care sufera in mod repetat de cistite poate consuma aceste fructe, fara sa ii fie teama de eventualele efecte secundare. Merisoarele impiedica bacteriile sa intre in peretii cailor urinare si, deci sa se dezvolte.

Are proprietati antioxidante si antihipertensive

Multumita bogatiei in antioxidanti, vitamina C, flavonoide si resveratrol, merisoarele previn efectele nocive ale radicalilor liberi si protejeaza sistemul cardiovascular. Sucul de merisoare contribuie la scaderea semnificativa a tensiunii arteriale. Aceste fructe au dovedit efecte pozitive si in scaderea colesterolului “rau” si in cresterea nivelului celui “bun”.

CITESTE CONTINUAREA…

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel