Fructul puternic care ajută la reducerea venelor varicoase și favorizează circulația sângelui în picioare

În mod obișnuit, atunci când circulația sângelui este afectată la nivelul picioarelor, acest lucru se poate datora unei probleme de varice, care este detectată prin prezența venelor umflate și răsucite care pot fi observate sub piele.

Potrivit Institutului Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui, venele varicoase pot fi identificate cu ușurință atunci când sunt prezente următoarele simptome:

  • Umflarea picioarelor.
  • Durere la nivelul picioarelor.
  • Senzație de greutate la nivelul gambelor și tălpilor.
  • Mâncărime în jurul venei sau venelor.
  • modificări ale culorii pielii din jurul venei sau venelor.
  • Crampe nocturne la nivelul picioarelor.

Factori de risc

Între timp, Mayo Clinic, o organizație non-profit de practică clinică, educație și cercetare, a precizat că factorii de risc sunt:

  • Vârsta. Îmbătrânirea cauzează uzura naturală a supapelor din vene care ajută la controlul fluxului sanguin. În timp, această uzură face ca supapele să permită sângelui să curgă înapoi în vene, unde se acumulează.
  • Sex. Femeile sunt mai predispuse să aibă această boală. Modificările hormonale înainte de menstruație sau în timpul sarcinii sau menopauzei pot fi un factor, deoarece hormonii feminini tind să relaxeze pereții venelor. Tratamentele hormonale, cum ar fi pilulele contraceptive, pot crește riscul apariției varicelor.
  • Sarcina. În timpul sarcinii, volumul de sânge al organismului crește. Această schimbare ajută la dezvoltarea bebelușului, dar poate, de asemenea, mări venele picioarelor.
  • Antecedente familiale. Dacă alți membri ai familiei au avut vene varicoase, există o șansă mai mare ca și ei să aibă vene varicoase.
    Obezitatea. Excesul de greutate pune o presiune suplimentară asupra venelor.
  • Statul în picioare sau în șezut pentru perioade lungi de timp. Mișcarea ajută sângele să circule.

Cu toate acestea, este important de menționat că organizația non-profit a subliniat că tratamentul pentru venele varicoase poate include măsuri de autoîngrijire, ciorapi de compresie și intervenții chirurgicale sau proceduri.

Fructul puternic care ajută la reducerea venelor varicoase

Printre recomandările specialiștilor în sănătate, este important să aveți o dietă sănătoasă, bogată în vitamine și minerale, pentru a ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui. De fapt, există alimente puternice, cum ar fi afinele și strugurii, două fructe puternice, bogate în apă și antioxidanți care sunt bune pentru sănătatea cardiovasculară.

Pe de altă parte, un studiu intitulat „A Comprehensive Review on Varicose Veins: Preventive Measures and Different Treatments”, publicat în Journal of the American Nutrition Association, indică faptul că strugurii conțin proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și protectoare pentru vasele de sânge și capilare. Acest lucru ajută la combaterea venelor varicoase și, de asemenea, la creșterea circulației sângelui.

Strugurii conțin, de asemenea, taninuri și polifenoli, doi compuși chimici care ajută la protejarea celulelor de atacul constant al radicalilor liberi. Conținutul lor ridicat de flavonoide ajută, de asemenea, la protejarea inimii și a arterelor, precum și la purificarea toxinelor din sânge.

 

Recent Posts

„Alimentul zeilor” cu mult calciu și magneziu care protejează intestinele și dublează performanța fizică

În încercarea de a obține rezultate pe cântar, mulți oameni se îndepărtează de dulciuri și…

17 minute ago

Câte puncte vei primi pentru fiecare an de cotizare din anul 2027

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a lansat în Monitorul Oficial patru documente: sunt modelele…

47 de minute ago

Întâlnirea misterioasă de la Vatican pentru semnarea „unui nou pact mondial” și „un nou cod uman”

Papa Francisc a convocat la Roma circa treizeci de laureați ai premiului Nobel, precum și…

o oră ago

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

2 ore ago

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

2 ore ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

3 ore ago

Citeste si: