Categories: Expertul zilei

Fructul recomandat de Prof. dr. Vlad Ciurea: Îmbunătățește calitatea funcției celulei nervoase

Resveratrolul este cunoscut pentru efectele sale anti-îmbătrânire. În plus, cercetările sugerează că poate preveni bolile de inimă, reduce inflamația, scădea LDL sau colesterolul „rău” și îngreunează formarea cheagurilor de sânge, ceea ce poate provoca atacuri de cord.

Potrivit cercetărilor, efectuate folosind concentrații mari de resveratrol, cum ar fi cele găsite în suplimentele alimentare. Deși resveratrolul este adesea asociat cu vinul roșu, majoritatea suplimentelor de resveratrol sunt cel mai frecvent derivate dintr-o plantă asiatică numită Polygonum cuspidatum.

Neurochirurgul Vlad Ciurea recomandă consumul de struguri românești, una dintre sursele acestui antioxidant important.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Bem sau nu bem? Da. Creierului îi place puțin vin roșu, desface vasele cerebrale, pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac.

Vinul roșu are o substanță – resveratrol – care îmbunătățește calitatea vieții și calitatea funcției celulei nervoase”, a declarat neurochirurgul Vlad Ciurea la IThink de la Antena 3 CNN.

Având în vedere că nu toată lumea poate consuma vin roșu, celebrul medic a precizat că există un tip de strugure, de care ne bucuram în copilărie, și care poate fi consumat fără probleme.

”În acel strugure pe care îl aveam în copilărie și îi spuneam Hamburger. Este acel strugure închis la culoare și este vestit.
Căutați strugurii românești care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulelor nervoase.

Acum am aflat, de la colegii oftalmologi, că îmbunătățesc și activitatea retinei, vasele de sânge retiniene se păstrează mult mai bine cu resveratrol. Este foarte interesant fenomenul”, a mai spus neurochirurgul.

Astfel, pe lângă beneficiile date sistemului cerebral, dar și celui cardiac, resveratrolul ajută la scăderea colesterolului ”rău” și creșterea colesterolului ”bun”, la protejarea sistemului osos, în întărirea sistemului imunitar, având proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare.

De asemenea, resveratrolul protejează sănătatea ficatului, prin reducerea depozitelor de grăsimi, ceea ce previne apariția steatozei hepatice, reglează nivelul insulinei din sânge, cu impact asupra controlului greutății, dar și efecte anticancerigene.

Surse naturale de resveratrol: Alune, fistic, soia, afine, merișoare, dude, rodii (acestea au un conținut ridicat de antioxidanți), ciocolată neagră, care este bună și pentru inducerea stării de bine.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

24 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

54 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică