Categories: Stil de viaţă

Slăbitul după menopauză, posibil? 4 lucruri pe care orice femeie ar trebui să le facă

Pierderea în greutate la menopauză. Acest lucru nu este imposibil, orice femeie va reuși dacă va ține cont de sfaturile specialiștilor.

Potrivit nutriționiștilor, la orice vârstă, femeile pot să-și modeleze silueta. există patru trucuri: consumul caloriilor prin sport, monitorizarea corecta și regulată a nivelului hormonilor tiroidieni, precum și a nivelului de zahar din sânge.

Scăderea în greutate după 40 de ani

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Statisticile arată că o treime dintre femeile de peste 40 de ani nu sunt doar supraponderale, greutatea lor se apropie adesea de prima etapă a obezității. Și nu este doar creșterea în greutate.

După menopauză, femeile dezvoltă cel mai adesea obezitate de tip masculin, în care o parte semnificativă de grăsime se acumulează în zona abdominală. Dar pierderea în greutate în timpul menopauzei nu este doar o chestiune de frumusețe, ci și de sănătate; obezitatea crește riscul de a dezvolta hipertensiune arterială, boli de inimă, diabet de tip 2 și alte boli periculoase, potrivit The Health Site.

Puteți pierde în greutate după menopauză prin dietă și exerciții fizice zilnice. Dacă vă plac exercițiile aerobice, faceți-l mai lung sau mai intens. Antrenamentul de forță este excelent pentru pierderea în greutate. Cu cât procentul de țesut muscular din corpul tău este mai mare, cu atât metabolismul tău este mai bun.

Un metabolism lent înseamnă că o mare parte din ceea ce mănânci este transformat mai degrabă în calorii decât în ​​energie. Prin urmare, în primul rând, trebuie să reduceți numărul de calorii; aportul caloric zilnic pentru femeile aflate în postmenopauză este de 1.300 până la 2.000 de calorii, în funcție de cât de activ este stilul lor de viață.

În al doilea rând, este necesară revizuirea dietei și creșterea proporției de alimente precum fructe și legume proaspete, cereale integrale, fasole, alimente cu conținut ridicat de fibre și fibre alimentare. Cota produselor din carne, în special a cărnii procesate, precum și a carbohidraților ușori și a zahărului ar trebui redusă, recomandă publicația. Dar în acest caz, se recomandă evitarea dietelor intensive.

După această vârstă nu este recomandată o dietă săracă în calorii pentru pierderea rapidă în greutate. Restricția semnificativă de calorii duce la pierderea masei musculare și, ca urmare, scade rata metabolică. Prin urmare, deși dietele foarte scăzute în calorii vor duce la pierderea în greutate pe termen scurt, greutatea corporală va crește din nou în timp.

În plus, aportul caloric insuficient și reducerea masei musculare pot duce la pierderea osoasă și la dezvoltarea osteoporozei. După debutul menopauzei, este mai bine să verificați echilibrul hormonilor tiroidieni. Adesea, după debutul menopauzei, femeile au probleme cu glanda tiroidă. glandă, ceea ce duce la exces de greutate. Monitorizați nivelul zahărului din sânge și încercați să reduceți cantitatea de zahăr și alcool pe care o consumați.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică