Categories: Ştiri sănătate

Funcții de conducere oferite după bunul plac: legătura dintre un fost general SRI și actualul director a unuia dintre cele mai renumite spitale din țară

Într-o nouă anchetă marca Libertatea este făcută publică relația dintre directorul interimar al Spitalului Foișor și un fost general SRI, numit consilierul ministrului sănătății, Alexandru Rafila și, recent, membru în conducerea CNAS de către premierul Nicolae Ciucă.

Actualul director interimar este ginerele generalului SRI în rezervă Cristian Georgică Celea.

În mai 2022, viceprimarul Bucureștiului, Horia Tomescu, USR, a declarat agenției Agerpres că va organiza în toamnă un concurs pentru cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei.

Acel concurs nu a mai venit, iar unitățile medicale ce țin de Primărie prin ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București) sunt conduse, în continuare, de interimari.

Printre ei se numără Șerban Dragosloveanu. Medic primar ortoped în cadrul Spitalului Foișor, București, el a fost numit manager interimar pe 19 decembrie 2022 la același spital.

Conform unui document din 2016, postat pe site-ul Ministerului Sănătății, managerul putea desfășura activități medicale doar în afara intervalului 8-16, ceea ce nu se întâmplă în cazul de față.

Oamenii din spital declară că, în cazul lui Dragosloveanu, orele de operație se intercalează cu orele de management. Angajații care au discutat cu Libertatea au solicitat confidențialitate. Dragosloveanu este ginerele lui Cristian Georgică Celea, fost general SRI și actualmente consilier al ministrului sănătății și, totodată, membru în CA la CNAS, instituția care, prin sistemul național de decontare, finanțează spitalele cu bani.

ASSMB spune că managerul n-are program fix

Într-un răspuns oferit către Libertatea, Administrația Spitalelor din subordinea Primăriei spune că s-a înțeles cu managerul ca acesta să lucreze 8 ore pe zi ca manager, iar în rest să poată face operații între orele 7 și 19.

„ASSMB și-a dat acordul pentru o repartizare a programului său de lucru adaptată acestei situații, în condițiile legii. Astfel, având în vedere prevederile art. 178 alin. (6) din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, la solicitarea dr. Șerban Dragosloveanu s-a acceptat ca programul de lucru pentru desfășurarea atribuțiilor de manager interimar să se încadreze în intervalul orar 07:00 – 19:00, cu respectarea următoarelor condiții: – programul poate fi repartizat și în mod inegal, în funcție de necesitățile unității sanitare, cu respectarea normei de 8 ore aferentă funcției de manager; – în modul de repartizare a programului de lucru, prioritate trebuie să aibă funcția administrativă”, scrie ASSMB.

 

Recent Posts

Cât primește pensie la recalculare un român care a muncit 27 de ani în România și 7 ani în Italia

Un pensionar a fost șocat să afle că, după 27 de ani de muncă în…

12 minute ago

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție…

30 de minute ago

Motivul neobișnuit pentru care Meghan Markle își ascunde picioarele. Poartă mereu rochii sau fuste care par prea lungi pentru înălțimea ei

De ce își ascunde Meghan Markle picioarele? Ducesa de Sussex poartă adesea haine prea lungi…

45 de minute ago

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu. Pacienții care au nevoie…

50 de minute ago

Alertă meteo: Un ciclon devastator urmează să lovească România, după ce a făcut ravagii în țările prin care a trecut

Alertă meteo. Un ciclon puternic se apropie de România, aducând cu el ploi torențiale, descărcări…

o oră ago

Când sunt necesare suplimente pentru echilibrarea hormonală în premenopauză

Premenopauza le aduce femeilor multe transformări hormonale și provocări, care le influențează starea de bine,…

2 ore ago

Citeste si: