Principala greșeală care declanșează gastrita hiperacidă. Arsurile resimțite sunt foarte puternice

Gastrita hiperacidă este de fapt o inflamație a mucoasei care căptușește și protejează stomacul. Pirozisul, așa cum este denumită arsura în termeni medicali, este destul de greu de tratat.

Cauza principală a arsurilor la stomac sunt mesele haotice, regimul alimentar dezechilibrat, nesănătos.

Arsurile la stomac se manifestă printr-o senzație de acreală, de durere. Aceste senzații apar după mesele îmbelșugate în grăsimi sau când te pregătești de culcare și stai în pat. Arsurile stomacale pot fi destul de ușor confundate cu durerea de inimă.

Pirozisul este simptomul pentru boala de reflux gastroesofagian – patologie individuală care descrie agresiunea acidă a sucului gastric asupra mucoasei esofagiene. Concret, sucul gastric din interiorul stomacului ajunge în esofag, dar esofagul are un pH mult mai crescut decât stomacul și, astfel, sucul gastric arde chimic mucoasa esofagiană.

Iată care cauze gastritei hiperacide:

  • Regimul alimentar defectuos bogat în alimente prăjite.
  • Cinele copioase servite la ore târzii din noapte.
  • Consumul de condimente: muștar, hrean, piper.
  • Nemestecarea corectă a alimentelor poate provoca iritații gastrice.
  • Nivelul ridicat de stres.
  • Mesele neregulate.
  • Consumul excesiv de tutun și băuturi alcoolice.
  • Boala de reflux gastrointestinal.
  • Administrarea unor medicamente, de exemplu antiinflamatoare nonsteroidiene.

În ce constă tratamentul:

Tratamentul gastritei hiperacide este destul de dificil și de complex. Odată stabilit diagnosticul medicul specialist gastroenterolog va recomanda administrarea unor medicamente cu rolul de a ameliora și stopa disconfortul și durerea abdominală. Dar dacă analizele arată că există și bacteria Helicobacter pylori atunci persoana în cauză va avea nevoie de antibiotic. Totodată, pacientul va lua și medicamente antispasmodice și anticolinergice care au rolul de a scădea secreția de sucuri digestive.

Iată ce alimente este indicat să eviți:

Este bine să stai departe de următoarele alimente: roșii, usturoi, ceapă, mentă, branză grasă, nuci, cofeină, alcool, băuturi acidulate, prăjelile, carnea grasă, lămâia, merele. Aceste alimente relaxează sfincterul și mușchii dintre stomac și esofag, ducând la apariția senzației de arsură.

Recent Posts

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

28 de minute ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

58 de minute ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

o oră ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

2 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

2 ore ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

3 ore ago

Citeste si: