luni, august 2, 2021

Gastrita hiperacidă este de fapt o inflamație a mucoasei care căptușește și protejează stomacul. Pirozisul, așa cum este denumită arsura în termeni medicali, este destul de greu de tratat.

Cauza principală

a arsurilor la stomac sunt mesele haotice, regimul alimentar dezechilibrat, nesănătos.

Arsurile la stomac se manifestă printr-o senzație de acreală, de durere. Aceste senzații apar după mesele îmbelșugate în grăsimi sau când te pregătești de culcare și stai în pat. Arsurile stomacale pot fi destul de ușor confundate cu durerea de inimă.

Pirozisul este simptomul pentru boala de reflux gastroesofagian – patologie individuală care descrie agresiunea acidă a sucului gastric asupra mucoasei esofagiene. Concret, sucul gastric din interiorul stomacului ajunge în esofag, dar esofagul are un

pH mult mai crescut decât stomacul și, astfel, sucul gastric arde chimic mucoasa esofagiană.

Iată care cauze gastritei hiperacide:

  • Regimul alimentar defectuos bogat în alimente prăjite.
  • Cinele copioase servite la ore târzii din noapte.
  • Consumul de condimente: muștar, hrean, piper.
  • Nemestecarea corectă a alimentelor poate provoca iritații gastrice.
  • Nivelul ridicat de stres.
  • Mesele neregulate.
  • Consumul excesiv de tutun și băuturi alcoolice.
  • Boala de reflux gastrointestinal.
  • Administrarea unor medicamente, de exemplu antiinflamatoare nonsteroidiene.

În ce constă tratamentul:

Tratamentul gastritei hiperacide este destul de dificil și de complex. Odată stabilit diagnosticul medicul specialist gastroenterolog va recomanda administrarea unor medicamente cu rolul de a ameliora și stopa disconfortul și durerea abdominală. Dar dacă analizele arată că există și bacteria Helicobacter pylori atunci persoana în cauză va avea nevoie de antibiotic. Totodată, pacientul va lua și medicamente antispasmodice și anticolinergice care au rolul de a scădea secreția de sucuri digestive.

Iată ce alimente este indicat să eviți:

Este bine să stai departe de următoarele

alimente: roșii, usturoi, ceapă, mentă, branză grasă, nuci, cofeină, alcool, băuturi acidulate, prăjelile, carnea grasă, lămâia, merele. Aceste alimente relaxează sfincterul și mușchii dintre stomac și esofag, ducând la apariția senzației de arsură.

Ultimele stiri

Parteneri