Ghimbirul vindecă aceste 5 boli. Tot ce trebuie să știi despre „aurul” din bucătăria ta

Ghimbirul este o plantă care se folosește pentru diverse remedii datorită puterii sale terapeutice și farmacologice mari, dar este adevărat că ghimbirul vindecă bolile?

Potrivit diferitelor studii, această rădăcină a plantei de ginseng Panax ajută la întărirea sistemului imunitar, făcându-l foarte eficient în controlul bolilor respiratorii, dar pentru ce altceva este eficient?

Ai grijă de sănătatea ta în mod natural!

1. Gripa. Cercetările publicate în revista Nutrients detaliază că ghimbirul previne răspândirea gripei prin întărirea sistemului imunitar.

2. Disfuncția erectilă. Specialiștii Clinicii Mayo detaliază că ghimbirul îmbunătățește funcția sexuală la bărbații cu disfuncție erectilă.

3. Oboseala. Dozele mari de ghimbir timp de două luni reduc oboseala la pacienții cu cancer, potrivit unui studiu de la Mayo Clinic Cancer Center.

4. Cancer. Un studiu de la Universitatea din Michigan menționează că ghimbirul ajută la combaterea cancerului ovarian.

5.Diabet. Cercetătorii de la Centrul Medical al Universității din Maryland dezvăluie că ghimbirul scade nivelul zahărului din sânge și întărește sistemul imunitar.

În plus, oamenii de știință de la NC Central și NC A&T detaliază că ghimbirul poate fi eficient în eliminarea anemiei cauzate de chimioterapie și boli de rinichi.

Amintiți-vă că trebuie să aveți o dietă sănătoasă și să practicați unele activități fizice pentru a menține o sănătate bună. Dacă doriți să includeți ghimbirul în dieta dvs., ar trebui să consultați un specialist pentru a determina doza și a fi sigur că nu va avea efecte secundare.

CUM SA PASTREZI GHIMBIRUL PROASPAT MAI MULT TIMP

Ghimbirul are o multime de beneficii pentru sanatate asa ca nu ar trebui sa lipseasca sub nicio bucatarie. Tocmai de aceea este important sa-l depozitezi bine daca vrei sa-l folosesti proaspat fie intr-o reteta sau chiar sub forma de cea.

Atunci cand il depozitezi in mod corespunzator poate ramane proaspat timp de mai multe saptamani. Iar cand nu o faci cum trebuie, ghimbirul tau se usuca in cateva zile si isi pierde din savoare si din caracteristicile sale unice.

Primul pas pentru pastrarea unui ghimbir de calitate este sa stii cum sa alegi cel mai bun produs. Selecteaza ghimbirul cu o coaja matasoasa, cu o textura ferma si care pare mai greu decat marimea sa. Evita bucatile moi, incretite sau care par mucegaite.

Cea mai buna modalitate de depozitare a ghimbirului

Pune ghimbirul intreg, necojit intr-o punga de plastic resigilabila, din care ai scos aerul si baga-l in frigider. Daca ai taiat o bucata din ghimbir, asigura-te ca este uscat stergandu-l cu un servetel din hartie inainte de a-l pune in punga.

Daca ghimbirul este decojit il poti depozita la fel insa ar trebui sa stii ca nu se va pastra proaspat la fel de mult.

Recent Posts

De ce se umflă picioarele și gleznele. Alimentele care cauzează retenție de apă

Alimente și băuturi de la care ți se umflă picioarele. Umflarea picioarelor și a gleznelor,…

21 de minute ago

Ce este pensia socială și de la ce vârstă poți beneficia de acest ajutor

Pensia socială. Știai că poți beneficia de o pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient?…

52 de minute ago

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric și combate guta

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric. Acidul uric este rezultatul descompunerii purinelor în organism.…

o oră ago

Se dau 15.000 de lei de la stat pentru aceste categorii de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Se dau bani de la stat. Statul oferă ajutoare financiare pentru cuplurile care doresc să…

2 ore ago

Alimentul care protejează neuronii și ajută în prevenția bolii Alzheimer

Alimentul care poate preveni boala Alzheimer. Creierul nostru este un organ complex și vital care…

2 ore ago

Citeste si: