Sari la conținut

Antivirale naturale. Top 3 remedii miraculoase pentru imunitate

antivirale naturale

Anumite plante sunt recunoscute în medicina alternativă pentru proprietățile lor miraculoase asupra sănătății. Câteva pot fi folosite drept antivirale naturale, antibiotice și antiinflamatoare, având multiple beneficii pentru sistemul imunitar și sănătatea generală a organismului. 

Încă din cele mai vechi timpuri, plantele au fost utilizate pentru a combate infecții cauzate de o multitudine de agenți infecțioși. Plantele cu proprietăți antivirale sunt foarte valoroase chiar și în ziua de astăzi, luptând cu succes împotriva virusurilor și agenților patogeni, dăunători.

Iată care sunt cele mai eficiente antivirale naturale și care este efectul lor complet asupra organismului!

Antivirale naturale, benefice împotriva virusurilor

Echinacea

Este una dintre cele mai puternice plante cu efecte imunostimulatoare. Creşte imunitatea nespecifică a organismului, capacitatea sa de apărare împotriva diverşilor agenţi infecţioşi, inclusiv virusuri, stimulând producţia de interferon şi limfocite. Echinacea are şi acţiune antiseptică, antitermică şi antibacteriană. Poate fi administrată în scop profilactic (15-30 de zile), deoarece scade cu aproximativ 50% rata îmbolnăvirilor respiratorii. Administrată în timpul unei infecţii, diminuează intensitatea şi durata simptomelor, previne apariţia complicaţiilor. Se administrează intern sub formă de ceai, tinctură, capsule, pulbere, suc, recomandă farmaciata.ro.

Propolis

Este unul dintre cele mai puternice remedii naturale cu acţiune dovedită antivirală, antibiotică, antiinfecţioasă; ajută la combaterea bacteriilor (streptococi, stafilococi, Trichomonas, Klebsiella, Salmonella, Shigella, Proteus, Candida, Helicobacter pylori) şi aproximativ a 30 de tipuri de virusuri.

Propolisul creşte imunitatea generală nespecifică a organismului, creşte rezistenţa în faţa infecţiilor microbiene, virale, micotice, parazitare. Este considerat un adevărat antibiotic natural deosebit de puternic şi eficace, fără efecte adverse. Cea mai puternică formă de administrare este tinctura (doza în funcţie de vârstă), dar se poate administra şi sub formă de sirop, extract glicolic, pulbere sau batoane cu propolis brut, 15 zile.

Ghimbirul

Rădăcina de ghimbir are efecte antivirale, antibacteriene şi antiinflamatoare. Stimulează în mod rapid imunitatea, îmbunătăţeşte circulaţia şi înlătură senzaţia de frig, ajutând organismul să se adapteze la temperaturi scăzute. Cea mai eficientă formă de administrare este utilizarea rădăcinii proaspete de ghimbir, dată pe răzătoare; se poate adăuga în limonade (cu adaos de miere), se poate face un decoct (plus miere, lămâie, mentă) ori se adaugă în diferite alte ceaiuri de fructe. Se poate, de asemenea, presăra în salate. Se pot administra şi capsule cu extract de ghimbir, câte 2-3 pe zi, la masă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel