Grăsimea viscerală: Condimentul anti-cancer care ajută la eliminarea grăsimii de pe burtă

Grăsimea VISCERALĂ este dăunătoare, mai ales atunci când există cantități mari care amortizează organele interne. Asociată cu bolile de inimă, diabetul și colesterolul ridicat, cum poți scăpa de ea?

Indiferent dacă aveți sau nu puțină greutate în plus, ați putea avea un nivel periculos de grăsime viscerală în organism. Teste imagistice costisitoare pot dezvălui cât de multă grăsime nocivă aveți. Cu toate acestea, pentru cei mai mulți dintre noi, singura modalitate revelatoare este să ne măsurăm talia.

O circumferință a taliei de 35 de centimetri sau mai mult (la femei) te plasează în zona de pericol, certifică WebMD.

În ceea ce-i privește pe bărbați, acest lucru este valabil pentru orice măsură peste 40 de centimetri.

O cercetare care deschide ochii, publicată în jurnalul de specialitate BMC Obesity, s-a axat pe un condiment care s-a dovedit că ajută la eliminarea grăsimii viscerale.

Ardeii iuți conțin capsaicinoizi, care sunt „responsabili de un metabolism îmbunătățit”.

În cadrul studiului au fost recrutați 75 de voluntari „sănătoși”, care au primit în mod aleatoriu un placebo, 2 mg de capsaicinoizi sau 4 mg de capsaicinoizi.

Participanții au fost evaluați în ceea ce privește masa adipoasă și procentul de grăsime corporală înainte de începerea studiului și la sfârșitul experimentului.

La finalul celor 12 săptămâni de studiu, cei care au luat 4mg de capsaicinoide au avut o valoare a grăsimii corporale cu 5,91% mai mică în comparație cu placebo.

Schimbarea procentuală a masei de grăsime în grupul celor care au primit 4mg de capsaicinoide, după 12 săptămâni de tratament, a fost de 6,68% în comparație cu placebo.

Condimentul anti-cancer care ajută la eliminarea grăsimii

Ca atare, cercetătorii au concluzionat că există „beneficii potențiale ale capsaicinoidelor asupra grăsimii corporale și a masei adipoase”.

Cercetătorii au adăugat: „Sunt necesare studii suplimentare pentru a explora beneficiile farmacologice, fiziologice și metabolice ale consumului cronic și acut de capsaicinoide”.

Între timp, Asociația Americană a Inimii a remarcat alte beneficii ale consumului de ardei iute.

Nu numai că ardeiul iute pare să fi redus riscul de boli cardiovasculare, dar a fost asociat cu mai puține decese cauzate de cancer.

Cercetătorii au explicat: „Consumul de ardei iute poate reduce riscul relativ de mortalitate prin boli cardiovasculare cu 26 la sută.”

Aceasta a fost „conform unei analize a datelor privind dieta și mortalitatea din patru studii internaționale de mare anvergură”.

Mai mult, aceștia au afirmat: „În plus, au constatat că: „Consumul de ardei iute a fost asociat cu o reducere cu 25 la sută a deceselor din orice cauză și cu 23 la sută mai puține decese cauzate de cancer”.

Trebuie menționat că acest lucru a fost în comparație cu „persoanele care nu au consumat niciodată sau doar rareori ardei iute”.

Recent Posts

Consumați asta de cel puțin două ori pe săptămână! Efecte uimitoare care garantează slăbirea

Consumați asta de cel puțin două ori pe săptămână!  Consumul legumelor pot fi benefice pentru…

19 minute ago

Violenţa domestică, o problemă reală în România. Statul român intervine rapid dacă faci asta

Copiii și adulții din România cad pradă violenţei domestice, la fiecare 16 minute. Anul trecut,…

39 de minute ago

Recalculare pensii. Document necesar ce trebuie depus pentru o pensie mai generoasă

Recalculare pensii. Cetățenii români care au primit bonusuri sau prime în timpul activității lor profesionale…

59 de minute ago

Solicitarea Colegiul Medicilor din Germania legată de medicii străini

Solicitarea Colegiul Medicilor din Germania legată de medicii străini. Organizația dorește schimbarea procedurilor legate de…

o oră ago

Cea mai puternică rugăciune către Sfinții Constantin și Elena. Aduce sănătate și noroc

Avem pregătită o rugăciune puternică către Sfinții Împărați Constantin și Elena. Aceasta îți aduce sănătate…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar