Sari la conținut

Ce se întâmplă în corp dacă mânânci alimente picante? Beneficii importante pentru sănătate

Ce se întâmplă în corp dacă mânânci alimente picante? Beneficii importante pentru sănătate

Totul despre alimentele picante: Uite care sunt motivele pentru care ar trebui să le incluzi în dieta ta.

Cercetătorii chinezi au examinat dietele oamenilor pe o perioadă de șapte ani. Ei au descoperit că cei care mâncau alimente picante aproape în fiecare zi aveau un risc de deces cu 14% mai mic, în comparație cu cei care mâncau alimente picante mai puțin de o dată pe săptămână.

Efect protector pentru cei care nu consumă alcool

Efectul protector a fost similar la bărbați și femei, dar mai puternic la cei care nu beau.

Risc mic de deces la femei

Consumul frecvent de ardei iute la femei a fost asociat cu un risc mai mic de deces în special din cauza cancerului, precum și a bolilor cardiace și respiratorii.
Vezi în detaliu motivele pentru a include consumul de alimente picante în dieta ta.

Ajută la pierderea în greutate

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Purdue, ardeii iuți ajută la activarea metabolismului. De asemenea, cei care mănâncă picant raportează că se simt mai puțin flămânzi și au mai puține pofte de alimente sărate, grase și dulci.

Curăță sinusurile

Probabil că ai observat că după ce bei băuturi fierbinți, îți curge nasul. Capsaicina din ardeii iuți este similară cu un compus folosit în multe decongestionante. Cu cât este mai picantă mâncarea, cu atât mai bine pentru nasul tău.

Ardeii iuți conțin vitamina A

Pe lângă decongestionarea nazală, ardeii iuți conțin vitamina A, care întărește mucoasa nazală și împiedică pătrunderea germenilor în organism.

Beneficii pentru inimă

Ardeii iuți reduc riscul de boli de inimă prin scăderea nivelului de colesterol „rău” LDL și prin îmbunătățirea circulației sângelui. Capsaicina este cercetată de oamenii de știință pentru capacitatea sa de a trata problemele circulatorii, întărirea arterelor și ritmul cardiac anormal.

Ardeii iuți conțin o listă impresionant de lungă de antioxidanți, inclusiv cei cunoscuți pentru prevenirea îmbătrânirii. Atât ardeii iuți proaspeți, cât și cei uscați sunt niște potențiatori de aromă foarte buni care pot înlocui sarea.

Ei protejează stomacul

Capsaicina ucide helicobacter pylori (H. pylori) care se găsește în stomac și care provoacă ulcere.

Un studiu asiatic a constatat că persoanele care mâncau mai ales mâncare chinezească, care conține mai puțină capsaicină, au dezvoltat ulcere de trei ori mai des decât cele care preferau bucătăria indiană sau malaeziană, care este mai picantă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel