Categories: Știrile zilei

Grav bolnavă, Celine Dion speră la o minune: „Viața nu îți dă niciun răspuns”

Grav bolnavă, Celine Dion speră la o minune: „Viața nu îți dă niciun răspuns”

Care este ultima dorință a lui Celine Dion

Aflată într-o stare destul de gravă, Celine Dion pare de nerecunoscut, sănătatea ei atârnând de un fir de păr. După ce a anunțat public că suferă de sindromul persoanei rigide în 2022, artista în vârstă de 56 de ani s-a retras din lumina reflectoarelor.

Recent, cântăreața a apărut pe coperta revistei Vogue, iar în interviul aferent a recunoscut că, deși suferă de o boală cumplită care i-a făcut ultimii ani din viață un adevărat coșmar, nu își pierde speranța că într-o zi va fi iarăși bine.

Grav bolnavă, Celine Dion speră la o minune: „Viața nu îți dă niciun răspuns”

Lupta îndelungată împotriva sindromului persoanei rigide o solicită extrem de mult. Artista a decis să pună cariera pe locul doi și să se dedice complet terapiei și exercițiilor pe care le efectuează aproape zilnic pentru a-și menține boala cruntă sub control.

Celine Dion dedică 5 zile din 7 antrenamentelor speciale pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate.

„Viața nu îți dă niciun răspuns. Trebuie doar să o trăiești! Am această boală dintr-un motiv necunoscut.

După cum văd eu, am două opțiuni. Fie mă antrenez ca un sportiv și muncesc din greu, fie mă opresc și s-a terminat, stau acasă, îmi ascult melodiile, stau în fața oglinzii mele și cânt pentru mine.

Am ales să lucrez cu tot trupul și sufletul, din cap până în picioare, cu o echipă medicală. Vreau să mă simt cât mai bine cu putință”, a dezvăluit cântăreața,  în cadrul unui interviu pentru Vogue Franța.

Care este ultima dorință a lui Celine Dion

Celine Dion le-a dezvăluit fanilor că dorința ei nu este legată de bunuri materiale sau persoane dragi din viața ei, ci de un loc specific pe care îl îndrăgește foarte mult. Cântăreața ar vrea să mai vadă o dată Turnul Eiffel.

„Scopul meu este să văd din nou Turnul Eiffel. (…) Nu știu… Corpul meu îmi va spune. Pe de altă parte, nu vreau doar să aștept. E greu din punct de vedere moral.

Muncesc foarte mult și mâine va fi și mai greu. Mâine este o altă zi. Dar există un lucru care nu se va opri niciodată și aceasta este voința. Este pasiunea. Este visul. Este determinarea, a mai spus Celine Dion.

Ce ste Sindromul persoanei rigide

Potrivit National Institutes of Health, tulburarea progresivă afectează de două ori mai multe femei decât bărbați și este probabil cauzată de răspunsuri autoimune anormale la nivelul creierului și măduvei spinării. Pacienții pot fi împiedicați să meargă sau să se miște.

SPR este o maladie extrem de rară. Potrivit organizaţiei americane NORD, care doreşte să aducă un sprijin persoanelor afectate de boli rare, incidenţa SPR ar fi de aproximativ 1 caz la 1 milion de persoane. Dacă nu este tratat, SPR poate să evolueze spre dificultăţi în deplasare şi să aibă un impact semnificativ asupra capacităţii unei persoane de a efectua activităţi zilnice de rutină.

  • Deşi cauza exactă a acestui sindrom este necunoscută, medicii cred că este vorba despre o maladie autoimună. Vârful de incidenţă se situează în jurul vârstei de 45 de ani, iar simptomele evoluează de-a lungul timpului.
  • Rigiditatea musculară fluctuează adeseori şi survine, în general, în acelaşi timp cu spasmele musculare, care pot să se producă întâmplător sau să fie declanşate de o varietate de evenimente diferite, inclusiv de un zgomot brusc sau de un contact fizic uşor.
  • Diagnosticul se bazează în principal pe examenul clinic şi este confirmat prin identificarea unor anticorpi şi a unor anomalii electromiografice caracteristice.
  • Primele cazuri de SPR au fost diagnosticate în anul 1956. Sindromul persoanei rigide a fost descris în literatura medicală sub numeroase denumiri diferite.
  • Tratamentul vizează ameliorarea simptomelor specifice care se manifestă la fiecare individ, ceea ce necesită adeseori abordări non-medicamentoase: stretching, termoterapie, hidroterapie, masaj, acupunctură, etc.
  • Anumite medicamente pot fi utilizate şi ele pentru a trata rigiditatea musculară şi spasmele episodice.

Recent Posts

Ce trebuie să știi înainte de o mamografie. Un radiolog explică cum să te pregătești cel mai bine

Ce să știi despre mamografie. De ce este important să faci o mamografie de rutină…

28 de minute ago

Ce este insuficiența hepatică. De ce apare și care sunt semnele revelatoare

Ce este insuficiența hepatică. Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește…

58 de minute ago

Ce sume de bani mai încasează ucrainenii refugiați din România, de la 1 mai. Ce condiții trebuie să îndeplinească

După începerea războiului în februarie 2022, ucrainenii au fost nevoiți să fugă din calea bombardamentelor.…

o oră ago

Grăsimea de pe brațe ar putea prezice riscul de fracturi ale coloanei vertebrale, la persoanele de peste 50 de ani

Măsurarea masei totale de grăsime din brațe ar putea ajuta la prezicerea riscului de fracturi…

2 ore ago

Medici experți avertizează: Dacă observați aceste simptome, ar putea fi noua variantă COVID

Noua variantă COVID este KP.2, iar experții spun că este cea mai proeminentă tulpină la…

2 ore ago

Semnal de alarmă tras de medicii dermatologi: numărul bolnavilor de cancer de piele este în creştere

Medicii dermatologi atrag atenția că din cauza modificărilor climatice, expunerea excesivă la soare și pandemia,…

3 ore ago

Citeste si: