Sari la conținut

Sora lui Celine Dion, vești sfâșietoare despre sănătatea cântăreței

celine dion
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Celine Dion se confruntă cu sindromul persoanei rigide

Sora lui Celine Dion a publicat o nouă actualizare cu privire la problemele de sănătate ale surorii sale.

Creatorul  hit-ului „My Heart Will Go On” trăiește în prezent cu sindromul persoanei rigide. La începutul acestui an, îndrăgita cântăreață de 55 de ani a fost forțată să anuleze restul turneului mondial Courage, care urma să continue până în aprilie anul viitor.

În cazul lui Celine, sindromul persoanei rigide provoacă mușchi rigizi, spasme și chiar căderi frecvente, făcând-o în imposibilitatea de a face performanță.

Acum, sora lui Celine, Claudette, a împărtășit o privire asupra modului în care sora ei se descurcă în timp ce încearcă să se reactiveze.

Într-un interviu pentru Le Journal de Montreal, citat de Daily Mail, Claudette a spus că Celine, este îngrijită de sora lor, Linda, și că lucrează îndeaproape cu cercetători specializați pe acest sindrom rar.

„Sincer, cred că cel mai mult are nevoie de odihnă. Întotdeauna dă totul pe scenă și încearcă să fie cea mai bună, să fie în top când vine vorba de meseria ei. La un moment dat, inima și corpul încearcă să-ți spună ceva și este important să asculți (…) Să cânte e ceva înnăscut la ea, este disciplinată în toate aspectele vieții sale. Când o sun și e ocupată, vorbesc cu sora noastră, Linda, care locuiește cu ea și îmi spune că muncește din greu”, a declarat Claudette.

Ce este sindromul persoanei rigide, boala rară de care suferă Celine Dion

Celine Dion în scaun cu rotile la nunta fiului său
Sursă imagini: TikTok

Sindromul persoanei rigide este o afecțiune neurologică incurabilă care are ca rezultat spasme musculare incontrolabile. Afectează doar unul dintr-un milion de oameni.

Sindromul omului înțepenit face mușchii să se încordeze incontrolabil. Afecțiunea îi face pe cei care suferă de această boală ca niște „statui umane”, deoarece blochează corpul în poziții rigide, lăsându-i pe oameni incapabili să mai meargă sau să mai vorbească. Deși nu există vindecare, se poate încetini progresia.

Dacă nu este tratat, SPR poate să evolueze spre dificultăţi în deplasare şi să aibă un impact semnificativ asupra capacităţii unei persoane de a efectua activităţi zilnice de rutină. Deşi cauza exactă a acestui sindrom este necunoscută, medicii cred că este vorba despre o maladie autoimună şi care se manifestă uneori alături de alte boli autoimune.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel