Categories: Ştiri sănătate

Greșeala pe care mulți români o fac la DUȘ. Medic român: ”Afectează sănătatea!”

Sorin Băilă, medic chirurg, a vorbit despre greșeala pe care mulți români o fac la duș. Potrivit spuselor sale, acest obicei afectează sănătatea.

Nu există nimic ca un duș fierbinte. Este una dintre marile plăceri ale vieții, mai ales după o zi grea, în care ai muncit și ai îndurat frig. Dacă mai faci și sport și ți-ai făcut corpul să transpire, dușul va fi de trei ori mai plin de satisfacții.

Cu toate acestea, există unii medici și experți care cred că, dacă apa este prea fierbinte, poate face mai mult rău decât bine sănătății.

Este bine să știți că dușurile fierbinți devin un adevărat pericol pentru sănătate, mai ales dacă suferiți de anumite afecțiuni.

„Sunt unele comportamente mai puțin sănătoase, cum ar fi preferința de a face dușuri fierbinți sau a merge la saună. Aceste lucruri afectează sănătatea pentru că se produce vasodilatația.

Orice factor care slăbește peretele venos sau aparatul valvular nu face decât să dilate venele, să le facă mai disfuncționale, volumul de sânge stagnat să fie cât mai mare”, a declarat dr Sorin Băilă, medic primar chirurg, doctor în științe medicale.

Greșeala pe care mulți români o fac la DUȘ

Dușurile fierbinți, împreună cu alți factori de risc pot genera probleme grave de sănătate.

„Obezitatea este un factor de risc pentru varice. Am văzut pacienți cu insuficiență venoasă cronică severă până în stadiul final de ulcer de gambă, ulcere impresionante, voluminoase de gambă.

Prin scanarea morfologică și funcțională a sistemului venos, venele erau perfect normale. Obezitatea este una dintre marile probleme de sănătate – vorbim despre o mare problemă pentru boala venoasă cronică, pentru boala varicoasă, dar și o mare problemă pentru boala cardiovasculară”, a mai spus Sorin Băilă la DC News.

„Este demonstrat că un descendent din doi părinți cu boală varicoasă are o probabilitate până la 80-85% să facă varice. Aceasta scade până la 25% dacă doar unul dintre părinți este varicos (dacă vorbim de bărbați).

Dacă este de sex feminin, procentul poate să ajungă până la 62%. Femeile sunt mult mai expuse bolii decât bărbații”, a mai precizat medicul Sorin Băilă.

Recent Posts

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

32 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

o oră ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică