Categories: Stil de viaţă

Greșeli MAJORE pe care le facem în dormitor. Ne punem sănătatea în pericol dacă folosim acest tip de lenjerie

Acarienii sunt o clasă de păianjeni foarte foarte mici care sunt atrași de locuri umede, cu multă materie organică (piele, praf, sebum, etc) și care pot provoca alergii severe la oameni și animale.

Covoarele, saltelele, perdele, draperii groase, animalele de pluș și camerele umede și pline de praf sunt locuri ideale pentru dezvoltatea acarienilor, iar simptomele așa zisei ”alergii la praf” sunt cauzate de fapt de aceste mici insecte.

Simptomele că ai alergie și acarieni în dormitor sunt: ochi roșii, strănut, atacuri de astm, febră recurentă, dureri în gât misterioase, care nu se explică printr-o infecție în gât sau răceală, mâncărimi și iritații mărunte pe piele.

Cel mai des, acarienii se găsesc în paturi, perne, canapele, fotolii, pături, cuverturi și alte locuri din dormitor unde se poate aduna praf și transpirație.

Un studiu efectuat de un grup de cercetători de la Universitatea din Florida au scos la iveală informații incredibile despre importanța pe care o au așternuturile noastre, atunci când vine vorba de protecție și confort.

Mulți oameni preferă culorile puternice, atunci când vine vorba la așternuturi. Cearșafurile din satin roșu atrag mult mai mult privirea decât cele de culoare albă, anostă, scrie evz.ro.

Studiul arată însă faptul că așternuturile de anumite culori, pe lângă obiceiurile pe care oamenii le au referitoare la igienă favorizează înmulțirea acarienilor.

Acarienii sunt acele mici organisme care nu pot fi observate cu ochiul liber, dar care mișună peste tot pe corpul nostru și pe lucrurile pe care le folosim, hrănindu-se cu pielea moartă de pe corp.

Deși nu sunt periculoși în mod normal, înmulțirea excesivă a acestora, poate provoca infecții la nivelul pielii.

Studiul efectuat la Universitatea din Florida dezvăluie că acarienii reacționeaza pozitiv la așternuturile de culoare neagră, dar și roșie, iar explicația este una cât se poate de simplă: acarienii sunt mai activi pe așternuturile roșii,crezând că roșul este culoarea lor exterioară. Astfel, sunt mai activi, crezând ca se afla într-o colonie imensă de frați și surori. Acelasi lucru se întâmplă și cu așternuturile negre, mai arată rezultatele studiului, potrivit Dailybreak.ro.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

5 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

6 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

6 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

7 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

7 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică