duminică, ianuarie 29, 2023

Acarienii sunt o clasă de păianjeni foarte foarte mici care sunt atrași de locuri umede, cu multă materie organică (piele, praf, sebum, etc) și care pot provoca alergii severe la oameni și animale.

Covoarele, saltelele, perdele, draperii groase, animalele de pluș și camerele umede și pline de praf sunt locuri ideale pentru dezvoltatea acarienilor, iar simptomele așa zisei ”alergii la praf” sunt cauzate de fapt de aceste mici insecte.

Te-ar mai interesa: Cum să îți dezgheți în câteva secunde parbrizul cu...

Simptomele că ai alergie și acarieni în dormitor sunt: ochi roșii, strănut, atacuri de astm, febră recurentă, dureri în gât misterioase, care nu se explică printr-o infecție în gât sau răceală, mâncărimi și iritații mărunte pe piele.

Cel mai des, acarienii se găsesc în paturi, perne, canapele, fotolii, pături, cuverturi și alte locuri din dormitor unde se poate aduna praf și transpirație.

Un studiu efectuat de un grup de cercetători de la Universitatea din Florida au scos la iveală informații incredibile despre importanța pe care o au așternuturile noastre, atunci când vine vorba de protecție și confort.

Te-ar mai interesa: Suferința în tăcere a femeilor: endometrioza. Medi...

Mulți oameni preferă culorile puternice, atunci când vine vorba la așternuturi. Cearșafurile din satin roșu atrag mult mai mult privirea decât cele de culoare albă, anostă, scrie evz.ro.

Studiul arată însă faptul că așternuturile de anumite culori, pe lângă obiceiurile pe care oamenii le au referitoare la igienă favorizează înmulțirea acarienilor.

Acarienii sunt acele mici organisme care nu pot fi observate cu ochiul liber, dar care mișună peste tot pe corpul nostru și pe lucrurile pe care le folosim, hrănindu-se cu pielea moartă de pe corp.

Te-ar mai interesa: RUNE Mihai Voropchievici pentru săptămâna 30 ianua...

Deși nu sunt periculoși în mod normal, înmulțirea excesivă a acestora, poate provoca infecții la nivelul pielii.

Studiul efectuat la Universitatea din Florida dezvăluie că acarienii reacționeaza pozitiv la așternuturile de culoare neagră, dar și roșie, iar explicația este una cât se poate de simplă: acarienii sunt mai activi pe așternuturile roșii,crezând că roșul este culoarea lor exterioară. Astfel, sunt mai activi, crezând ca se afla într-o colonie imensă de frați și surori. Acelasi lucru se întâmplă și cu așternuturile negre, mai arată rezultatele studiului, potrivit Dailybreak.ro.

Te-ar mai interesa: Cancerul uterin: semne, simptome și rata de suprav...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private