Categories: Ştiri sănătate

GREVĂ în sistemul medical din România! Medicii și angajații din domeniul medical ies astăzi în stradă să protesteze. Lista cerințelor

Medicii și anagajații din domeniul medical ies astăzi, 25 ianuarie 2023, în stradă și amenintî cu greva generală, în cazul în care nu le sunt majorate salariile tuturor angajaților din sănătate și asistență socială.

Preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a oferit mai multe detalii despre grevă.

„Urmează lucruri deosebit de importante pentru noi ca salariaţi şi ca sindicate, dar cred că şi pentru pacienţii noştri. Am ajuns undeva cuţitul la os. Bine că s-a terminat pandemia şi într-un sistem ca ăsta prost întreţinut printre altele, apropo de ce se întâmplă în spitalele din ţară.

Şi nu în ultimul rând sunt finanţaţi şi cu un număr foarte mic de persoană care şi ăla este chinuit şi minţit la momentul acesta. Ne-am propus că aşa cum toată lumea, nu ştiu dacă trebuie să ţinem un medic sau un asistent medical ca să fie premierul României să facă ordine pentru toţi.

Pentru că mai nou văd că dacă eşti poliţist dai la poliţişti, dacă ai lucrat în armată şi eşti general ca şi domnul premier Ciucă trebuie să dai numai celor din armată şi celor din Ministerul de Interne”, a transmis Bărăscu.

Solicitărille salariale a angajaților din Sănătate

Potrivit preşedintelui federaţiei medicii şi angajaţii din Sănătate îşi doresc „o creștere salarială de minimum minimum 15%”.

„Sunt colegi care de acum au început să strângă semnături și sunt de acord cu noi că trebuie să încetăm lucruri și să mergem din aproape în aproape până noi am obținut toate drepturile.

Da, într-adevăr, medicii și asistenții medicali au avut acele majorări acum patru ani de zile dar între timp lucrurile atât economic, financiar și personal pentru fiecare în parte s-au modificat, dar sunt celelalte entități, de la muncitori, infirmiere, directori economici, personal de asistența socială care încă n-a ajuns la ceea ce s-a propus legea 153 din 2017.

Deci de atunci ei nu au reușit să ajungă în 2022 pentru că în lege la niște salarii care a pus pe hârtie și de aici încolo să putem să discutăm asta. Dar asta este o cerere pe care am avut-o în permanență și o avem în primul rând.

Acum dorim o creștere salarială de minimum minimum 15%, pentru că știm oricum, nu numai de la dumneavoastră, la toată lumea, că a depășit inflația 20%.

Noi cerem un minim de 15% și extrem de greu ceea ce se întâmplă în sistem, pentru că nu mai avem personalul necesar, care, eu știu, poate-i un punct de vedere administrativ, cum spun unii, nu mai au posibilitatea ca astăzi să poată”, a subliniat Bărăscu, potrivit Antena3.

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

4 minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

34 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică