Categories: Stil de viaţă

Adevărul despre gustările dintre mese. Ce rol au în nutriție: Ajută sau nu la pierderea în greutate?

Din cuprinsul articolului

Adevărul despre gustările dintre mese. Gustarile pot juca un rol important in procesul de slăbire, dacă sunt alese cu atentie si consumate în cantități moderate. Iată cateva modalitati prin care gustarile pot ajuta în procesul de slabire: controlul foamei,  accelerarea metabolismului, evitarea tentațiilor nesănătoase șimentinerea nivelului de energie pe termen lung.

Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de pierderea în greutate. Din păcate, în practică, programele de slăbire rapidă nu se potrivesc întotdeauna cu așteptările.

Potrivit medicilor, îmbunătățirea obiceiurilor alimentare și menținerea unui stil de viață activ sunt cele mai bune metode de a pierde în greutate și de a avea o viață mai sănătoasă, scrie USNews.

Experții au selectat cele mai bune gustări, luate între mese, dacă vrem să slăbim. Toate sunt bogate în nutrienți și oferă nutrienți precum vitamine și minerale, proteine și fibre, pentru a crește sațietatea:

Brânză și biscuiți
Brânza și biscuiții sunt o gustare ideală, care vă poate ajuta să rămâneți pe drumul cel bun. Cheia este să nu mănâncați câteva grame de brânză și o farfurie de biscuiți. 100 de grame de brânză cu conținut scăzut de grăsimi conține aproximativ 6 grame de proteine și este o sursă excelentă de calciu. Asociați brânza cu biscuiți din grâu integral sau cu o pâine crocantă pentru a adăuga fibre și proteine suplimentare.

Ou fiert tare
Ouăle sunt o sursă bună de proteine și alți nutrienți și nu au multe calorii. Un ou fiert tare are doar 78 de calorii și conține 6 gr proteine de înaltă calitate, precum și alte vitamine și minerale esențiale.

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Brânză de vaci cu fructe de pădure
Studiile arată că proteinele lactate de înaltă calitate vă pot ajuta în lupta cu kilogramele. Iaurtul grecesc simplu și brânza de vaci sunt două dintre cele mai bune opțiuni bogate în proteine, cu puține calorii, zaharuri adăugate scăzute sau fără adaos. S-a demonstrat că aminoacizii din aceste alimente îmbunătățesc recuperarea musculară.

Măr cu unt de arahide
Într-un studiu, s-a constatat că un măr consumat înainte de masă reduce cu 187 de calorii conținutul unei mese. Puteți savura mărul cu o linguriță de unt de arahide, pentru ca grăsimile și proteinele suplimentare să vă dea senzația de sațietate.

Prune uscate
Pot satisface pofta de dulce în timp ce adaugă fibre și vitamine și minerale benefice în dietă. O prună are 25 de calorii și este o sursă bună de fibre. Fibrele din prune uscate vă vor ajuta să vă mențineți mai satul mai mult timp în vreme ce echilibrati nivelul zahărului din sânge.

Gustări care accelerează slăbirea

Gustare sănătoasă. Fulgi de ovăz
Un castron de fulgi de ovăz este o gustare satisfăcătoare, bogată în nutrienți, datorită beta-glucanilor de ovăz și proteinelor pe care le conține. Studiile arată că savurarea unui bol cu fulgi de ovăz integral încetinește digestia și reduce hormonii foamei. Un pachet de fulgi de ovăz neîndulcit are aproximativ 100 până la 150 de calorii și 3 până la 4 gr de fibre și 4 gr de proteine pe bază de plante.

Hummus și covrigei
Covrigii sunt partenerul perfect pentru acest preparat pe bază de năut și tahini. Hummusul este bogat în nutrienți și oferă proteine, fibre, fier și vitamine B. Ghidurile dietetice recomandă 11⁄2 cană de fasole pe săptămână pentru beneficiile unice pentru sănătate și nutriție pe care le oferă fasolea și năutul.

Fistic
Fisticul este o sursă bună de proteine și fibre complete, nutrienți care ajută în lupta cu kilogramele. Fisticul este bogat în nutrienți, oferind peste 30 de vitamine, minerale și antioxidanți esențiali.

Strugurii
Strugurii de masă, roșii sau albi, combinați cu brânză, sunt o gustare delicioasă și satisfăcătoare. Sunt bogați în antioxidanți și săraci în calorii. O cană de struguri are doar 100 de calorii, iar brânza cu conținut scăzut de grăsimi are un raport excelent proteine-calorii.

 

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

6 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

7 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

7 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

8 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

8 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

9 ore ago

Citeste si: