Categories: Ştiri sănătate

Guvernele europene vor să salveze sărbătorile de iarnă. Iată cum va arăta Crăciunul, în acest an!

În toată Europa, guvernele vor să salveze sărbătorile de iarnă. Autoritățile speră că, prin relaxarea măsurilor de restricție, se va îmbunătăți economia și starea de spirit a oamenilor, trăind un Crăciun cât mai aproape de normalitate.

Guvernele europene depun toate eforturile pentru a salva sărbătorile de iarnă, potrivit RADOR. Scopul relaxării măsurilor de restricție este acela de a stimula economia și de a le oferi oamenilor un sentiment de libertate și normalitate, susține Kathimerini. Mai multe state din Uniunea Europeană adoptă această metodă, urmând o perioadă cu măsuri mai puțin drastice.

Spre exemplu, Germania a anunțat că majoritatea măsurilor de restricție vor fi relaxate între 21-27 decembrie. Se vor permite reuniunile dintre membri din familii diferite, însă totalul nu trebuie să depășească 10 persoane. Autoritățile recomandă ca persoanele implicate să se izoleze la domiciliu, în mod voluntar, timp de câteva zile după încheierea reuniunilor. Focurile de artificii vor fi interzise însă, precum și comercializarea produselor din această categorie. După perioada de relaxare urmează reintroducerea măsurilor de prevenire, până la jumătatea lunii ianuarie.

În Marea Britanie se va proceda într-un mod asemănător. Relaxarea măsurilor de restricție se va adopta pe întreg teritoriul, între 22-28 decembrie. În această perioadă se vor putea organiza întrevederi restrânse între familii, iar puburile și restaurantele vor funcționa cu un program mai relaxat. Persoanele vor putea merge la biserică, însă numărul de participanți va fi limitat.

Autoritățile din domeniul sanitar vor echilibra această perioadă cu o prelungire a carantinei cu 5 zile pentru fiecare zi petrecută în relaxare. De asemenea, britanicii vor putea călători oriunde, fără a se izola timp de 14 zile la întoarcere. Familiile se pot întâlni, însă recomandarea autorităților este izolarea timp de 5 zile după incheierea întrevederilor.

Testul efectuat înainte de sărbători nu garantează faptul că persoanele nu se pot infecta. Infectarea poate avea loc în cadrul reuniunilor, ceea ce reprezintă încă o șansă viabilă de răspândire a noului coronavirus.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

5 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

6 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

6 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

7 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

7 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

8 ore ago

Citeste si: