Harvard: Condimentul care ajută la îmbunătățirea memoriei și a funcției cognitive

Din cuprinsul articolului

Pe măsură ce trece timpul, este normal să uitați unele detalii, cum ar fi numărul de telefon mobil sau numele ultimei persoane pe care ați întâlnit-o. Un stil de viață sănătos este esențial pentru întărirea memoriei și reducerea riscului de probleme de memorie.

Din acest motiv, experți din întreaga lume au lansat o serie de sfaturi pentru a ajuta la îmbunătățirea memoriei și la menținerea creierului într-o formă bună pentru a evita riscul de declin cognitiv.

El Heraldo de México, în secțiunea sa de sănătate, menționează, de exemplu, că există o plantă care poate ajuta la reducerea riscului de a suferi de o boală degenerativă, cum ar fi boala Alzheimer. Deocamdată nu există un leac pentru această boală, dar câteva obiceiuri bune ar putea reduce riscul de a o dezvolta la o vârstă foarte fragedă.

Planul de dietă poate include și câteva condimente care aduc mari beneficii pentru sănătate organismului în general; printre acestea se numără și turmericul. Potrivit presei, „acest condiment îmbunătățește memoria și reduce riscul de a suferi de boli ale creierului, cum ar fi Alzheimer”.

Acest condiment are proprietăți antiinflamatorii, așa că este utilizat pe scară largă pentru a ajuta la ameliorarea durerii, în special la pacienții care suferă de boli ale oaselor și articulațiilor, cum ar fi artrita și osteoporoza. De asemenea, „îmbunătățește funcția hepatică, combate depresia și ajută la îmbunătățirea memoriei”.

Potrivit ziarului, mai multe „studii au arătat că consumul de turmeric este benefic în reducerea sau eliminarea simptomelor bolii Alzheimer. Proprietățile sale pot fi observate după câteva săptămâni de consum și pot fi folosite zilnic. Proprietățile sale pot fi observate după câteva săptămâni de consum și poate fi utilizat zilnic”.

Ceai de turmeric și lămâie

Ingrediente:

  • O cană de apă fierbinte.
  • O jumătate de linguriță de pulbere de turmeric.
  • Un vârf de cuțit de piper negru măcinat.
  • O fărâmă de ghimbir proaspăt.
  • O felie de lămâie.

Preparare:

  • Fierbeți o cană de apă. Când e fierbinte, se adaugă turmericul și se amestecă până se dizolvă complet.
  • Se adaugă ghimbirul.
  • Se adaugă felia de lămâie.
  • Se recomandă să nu îndulciți ceaiul, dar, dacă doriți, este mai bine să folosiți un îndulcitor natural în loc de zahăr.

Recent Posts

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

29 de minute ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

59 de minute ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

o oră ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

2 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

2 ore ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

3 ore ago

Citeste si: