Sari la conținut

Harvard: Condimentul care ajută la îmbunătățirea memoriei și a funcției cognitive

Din cuprinsul articolului

Pe măsură ce trece timpul, este normal să uitați unele detalii, cum ar fi numărul de telefon mobil sau numele ultimei persoane pe care ați întâlnit-o. Un stil de viață sănătos este esențial pentru întărirea memoriei și reducerea riscului de probleme de memorie.

Din acest motiv, experți din întreaga lume au lansat o serie de sfaturi pentru a ajuta la îmbunătățirea memoriei și la menținerea creierului într-o formă bună pentru a evita riscul de declin cognitiv.

El Heraldo de México, în secțiunea sa de sănătate, menționează, de exemplu, că există o plantă care poate ajuta la reducerea riscului de a suferi de o boală degenerativă, cum ar fi boala Alzheimer. Deocamdată nu există un leac pentru această boală, dar câteva obiceiuri bune ar putea reduce riscul de a o dezvolta la o vârstă foarte fragedă.

Planul de dietă poate include și câteva condimente care aduc mari beneficii pentru sănătate organismului în general; printre acestea se numără și turmericul. Potrivit presei, „acest condiment îmbunătățește memoria și reduce riscul de a suferi de boli ale creierului, cum ar fi Alzheimer”.

Acest condiment are proprietăți antiinflamatorii, așa că este utilizat pe scară largă pentru a ajuta la ameliorarea durerii, în special la pacienții care suferă de boli ale oaselor și articulațiilor, cum ar fi artrita și osteoporoza. De asemenea, „îmbunătățește funcția hepatică, combate depresia și ajută la îmbunătățirea memoriei”.

Potrivit ziarului, mai multe „studii au arătat că consumul de turmeric este benefic în reducerea sau eliminarea simptomelor bolii Alzheimer. Proprietățile sale pot fi observate după câteva săptămâni de consum și pot fi folosite zilnic. Proprietățile sale pot fi observate după câteva săptămâni de consum și poate fi utilizat zilnic”.

Ceai de turmeric și lămâie

Ingrediente:

  • O cană de apă fierbinte.
  • O jumătate de linguriță de pulbere de turmeric.
  • Un vârf de cuțit de piper negru măcinat.
  • O fărâmă de ghimbir proaspăt.
  • O felie de lămâie.

Preparare:

  • Fierbeți o cană de apă. Când e fierbinte, se adaugă turmericul și se amestecă până se dizolvă complet.
  • Se adaugă ghimbirul.
  • Se adaugă felia de lămâie.
  • Se recomandă să nu îndulciți ceaiul, dar, dacă doriți, este mai bine să folosiți un îndulcitor natural în loc de zahăr.
Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel