Categories: Ştiri sănătate

Hepatita misterioasă la copii. Medic specialist: Primele care cedează sunt funcțiile de coagulare

Hepatita misterioasă la copii este în creștere. Încă doi minori sunt suspecți a cărei cauză nu se cunoaște până în prezent. Un medic specialist în gastroenterologie pediatrică spune că „evoluția unei hepatite acute fulminante poate fi rapidă de la câteva ore”.

Hepatita misterioasă la copii. Medic specialist: Primele care cedează sunt funcțiile de coagulare

„Primele care cedează sunt funcțiile de coagulare. Funcția de detoxifiere hepatică este și ea rapid agravată astfel încât organismul se încarcă rapide de produși toxici de metabolism. Evoluția unei hepatite acute fulminante poate fi rapidă de la câteva ore, zile până la câteva săptămâni, timp în care medici își dau seama că sunt depășite toate resursele terapeutice cunoscute de susținere a funcției hepatice”, a declarat dr. Iulia Țincu, medic specialist gastroenterologie pediatrică, pentru Pro TV.

În cazurile de hepatită infecțioasă severă se poate ajunge la insuficiență hepatică, spun specialiștii.

Transplant de ficat

Din nefericire, starea de sănătate a fetița de 5 ani internată la începutul lunii la spitalul Grigore Alexandrescu s-a agravat. Ea ar putea trece printr-un transplant de ficat. Mamei i se fac investigații medicale pentru a vedea dacă este compatibilă și daca poate fi donator. Doar că la noi în
țară nu există niciun spital acreditat unde să se facă asfel de operații.

Testele arată că fetița are anticorpi pentru infecția cu SARS-CoV-2, semn că a trecut de curând prin boală, având în vedere că nu este vaccinată. De altfel, o parte dintre copiii diagnosticați la nivel mondial cu această formă de hepatită au avut în trecut Covid. Însă nu și ceilalți doi copii din România suspecți de aceeași infecție.

Nu s-a dovedit care este virusul care le-a provocat

„Acești copii au anumite forme de hepatită care până în prezent nu s-a dovedit a fi hepatitele obișnuite ale copilului și care sunt sunt acum investigați cu laboratorul pentru a vedea dacă se depistează un alt virus hepatitic sau dacă nu se depisetază atunci intră în definiția de caz pe care OMS și ECDC au emis-o pentru a fi raportate și analizate. Nu s-a dovedit care este virusul care le-a provocat. Aceasta este particularitatea, că nu avem agentul etiologic”, a declarat dr. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Medicii spun că hepatitele infecțioase sunt mult mai frecvente în rândul copiilor decât în cazul adulților. Și de-a lungul timpul au mai fost înregistrate astfel de infecții ale căror cauze nu au putut fi stabilite. De această dată Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă pentru că s-au înregistrat mult mai multe cazuri într-o perioadă scurtă de timp, iar evoluția lor este fulminantă.

 

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

4 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

4 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

5 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

5 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

6 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

6 ore ago

Citeste si: