Hiperaciditatea gastrică: cauze frecvente și metode de alcalinizare

Hiperaciditatea gastrică. Te simți slăbită, obosită, iritată fără un motiv aparent? Seara ai observat că ai o hiperaciditate gastrică? Te concentrezi din ce în ce mai greu? Ei, bine, este foarte posibil să fie de vină alimentația pe care o ai!

Asta nu înseamnă însă că nu trebuie să  mergi la medic să îți faci un set de analize. Însă, trebuie să știi că o alimentație săracă în săruri induce deficiente în structurile țesuturilor și în buna funcționare a proceselor metabolice. Altfel spus, te poți aștepta să ai stări de oboseală, dureri musculare, tremur al pleoapelor.

Medicii spun că acidul și nivelul alcalin sunt măsurate pe o scală a pH-ului. Astfel, o creștere a acidității determină scăderea pH-ului și instalarea acidozei. În timp are lor și o creștere a alcalinității care face ca nivelul ph-ului să crească. Cu alte cuvinte apare alcaloza. De regulă, nivelul pH-ului sanguin trebuie să aibă valori între 7,35-7,45. Dacă vrei să menții acest nivel constant trebuie să consumi alimente alcaline.

Aciditatea în exces duce la apariția unor bolii. Practic, treptat se pot îmbolnăvi rinichii, pielea, ficatul, plămânii.

Uite în ce constă o dietă alcalină

  • Consumă legume: ridichi, dovleac, cartofi, salată verde, pătrunjel, usturoi. Dar și vinete, conopidă,  varză, mazăre.
  • Mănâncă fructe: avocado,  lămâie, grepfrut.
  • Cereale integrale.
  • Semințe: migdale, semințe de in, de susan, de floarea soarelui.
  • Ulei de in, de avocado, de cocos.

Dieta acidă este alcătuită din carne de vițel, de porc sau din lactate. Astfel spus din unt, brânză, frișcă, lapte, ouă. Dar și din cafea, ceai negru sau maioneză și dulciuri.

Alimentele procesate duc la hiperaciditate

Medicii spun că este bine să eviți alimentele procesate precum: pâine, paste, cereale, cafea, zahăr, produsele în conservă. Toate acestea duc la apariția stării de hiperaciditate. În schimb, alimentele integrale și neprocesate sunt cele care dau organismului multe beneficii și care mențin un pH echilibrat al sângelui.

Recent Posts

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

12 minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

42 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

o oră ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică