Categories: Ştiri sănătate

Hipertensiune arterială: băutura care ar putea reduce „semnificativ” tensiunea arterială în câteva săptămâni

HIPERTENSIUNEA este una dintre forțele motrice din spatele ratelor actuale de boli de inimă. Dar afecțiunea este în mare măsură înțeleasă ca rezultat al factorilor de mediu și al stilului de viață, așa că acțiunea din timp poate ajuta la prevenirea complicațiilor cardiace. Un tip de fruct poate permite acest lucru, conform diferitelor studii.

Hipertensiunea arterială este denumită un ucigaș tăcut, deoarece exercită o presiune considerabilă asupra inimii, fără a produce semne de avertizare flagrante. Deci, deși afecțiunea este răspândită în lume, milioane de oameni nu știu că sunt afectați. Din fericire, schimbarea timpurie a stilului de viață poate ajuta la prevenirea rezultatelor grave asupra sănătății. Un tip de fructe s-a dovedit în mod constant instrumental în scăderea tensiunii arteriale.

Ca și în cazul majorității fructelor sănătoase pentru inimă, citricele conțin compuși cheie pentru sănătate, cum ar fi fibre și flavonoide.

Concentrațiile de vitamine și minerale din aceste fructe pot menține sănătatea inimii prin reducerea factorilor de risc precum hipertensiunea arterială.

Un studiu din 2014, publicat în Journal of Nutritional and Metabolism, a constatat că consumul de apă cu lămâie ar putea avea un efect supresor asupra tensiunii arteriale.

Experimentul de cinci luni, care a analizat un eșantion de 101 femei japoneze, a demonstrat că consumul zilnic de suc de lămâie a fost corelat semnificativ cu reducerea tensiunii arteriale atunci când este combinat cu mersul pe jos.

Autorii studiului au remarcat: „Am presupus că numărul de pași și apa cu lămâie sunt legate de îmbunătățirea tensiunii arteriale prin diferite mecanisme de acțiune.

S-a sugerat că aportul zilnic de lămâie și mersul pe jos sunt eficiente pentru hipertensiunea arterială, deoarece ambele au prezentat o corelație negativă semnificativă cu tensiunea arterială sistolica.”

Cercetătorii au atribuit aceste efecte conținutului de acid citric și flavonoide din lămâi.

Polifenolii din lămâie pot îmbunătăți, de asemenea, funcția endotelială, ceea ce ar putea îmbunătăți elasticitatea vaselor de sânge.

Un corp separat de cercetare publicat în Arya Atherosclerosis în 2013, a evidențiat efecte similare cu consumul de suc de portocale.

De această dată, studiul și-a propus să examineze efectele unui aport de patru săptămâni de suc de portocale natural și comercial asupra tensiunii arteriale la voluntari sănătoși.

În mod interesant, rezultatele au arătat că, în timp ce sucul de portocale din comerț a conferit efecte semnificative de scădere a tensiunii arteriale, sucul natural de portocale nu.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

8 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

9 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

9 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

10 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

10 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

11 ore ago

Citeste si: