joi, ianuarie 20, 2022

Apa cu lămâie și face minuni în corp! Scade colesterolul, curăță ficatul și colonul și ajută la eliminarea kilogramelor în plus. Ideal este să încălziți apa, pentru eficiență maximă.

Bogată în vitamine precum A, B1 şi B2, dar mai ales vitamina C, lămâia este bogată în minerale, printre acestea, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, dar şi în bioflavonoide, carotide şi pectină.

Te-ar mai interesa: Beneficiile neștiute ale unui produs ieftin, pe ca...

Cu un aport caloric de doar 29 de calorii la 100 de grame, specialiştii spun că nu ar fi rău să consumăm lămâie zilnic. Este energizantă, revigorantă şi un aliat împotriva alimentaţiei moderne procesate, pline de zahăr, sare, aditivi alimentari toxici.

Apa cu lămâie are beneficii impresionante

Lămâia contracarează aciditatea organismului, care are consecinţe asupra stării de sănătate:

  • oboseală,
  • dureri de cap,
  • dureri abdominale,
  • imunitate slabă.

În timp, aceste simptome vor afecta organismul până la îmbolnăvirea sa şi apariţia bolii.

Când suntem sănătoşi, pH-ul are o valoare uşor alcalină, fiind cuprins între 7,35 şi 7,45. Astfel, în lipsa unui echilibru pe termen lung, organismul va fi devitalizat, puterea sa va scădea, iar bolile ne vor da târcoale.

Te-ar mai interesa: Simptomele unei boli mortale. Cum știi că ai pancr...

Lămâia are efect alcalin

Lămâia este un fruct cu pH alcalin, putând reechilibra cu succes a Ph-ului sangvin. Lămâia este de un real folos şi celor care au diabet, nu înlocuieşte tratamentul, dar participă la eliminarea glucozei din sânge.

Şi durerile de stomac pot fi atenuate dacă vom consuma lămâie, datorită potasiului pe care îl conţine. Ea transformă acidul citric în citrat de sodiu, ceea ce calmează stomacul combătând aciditatea, reducând greaţa, dar şi refluxul alimentar.

Te-ar mai interesa: Semnele prevestitoare de infarct. Apar dacă stai î...

Lămâia îi ajută şi pe cei care vor să slăbească, pentru că elimină grăsimea şi dizolvă toxinele. Este bine  să începem dimineaţa cu un pahar cu apă în care am stors o lămâie sau măcar jumătate de lămâie.

Ea este bună pentru gât, atunci când suntem răciţi, sub formă de gargară. Într-un pahar cu apă se stoarce o lămâie şi se adaugă o linguriţă de sare grunjoasă. Apoi cu acest lichid se face gargara.

Te-ar mai interesa: Marea Britanie. Din 27 ianuarie, vor fi ridicate m...

Datorită vitaminei C pe care o conţine, lămâia este recomandată în infecţiile virale şi microbiene. Dacă vă simţiţi epuizaţi, beţi suc de lămâie. Nu doar că luptă împotriva oboselii, dar stimulează şi activitatea cerebrală, spun specialiştii. Putem, de asemenea, să folosim picături de lămâie într-un recipient de aromaterapie care să difuzeze în camera în care stăm.

 

Te-ar mai interesa: Medic renumit: ”Nu grăsimile devastează și încarcă...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private