Hrană pentru ochi sănătoși. Top 5 alimente pentru o vedere mai bună

Din cuprinsul articolului

Ochii sunt responsabili pentru înmagazinarea informațiilor pe care le primim din mediul exterior, fiind cel mai important „centru” de analiză al organismului nostru. Dintre toate simțurile, ochii captează aproximativ 70% din informația exterioară.

Odată cu trecerea timpului, vederea se poate slăbi, poate deveni încețoșată, iar alte simptome pot fi însoțite chiar de durere. Aceste manifestări pot fi evitate dacă stilul de viață adoptat este unul sănătos și echilibrat, în special din punct de vedere alimentar. Iată ce poți consuma pentru a avea ochi sănătoși!

Top alimente pentru o vedere mai bună

Alimente ce conțin vitaminele A și B2

Vitamina A este un puternic antioxidant care împiedică procesul de degenerare a ochilor, în timp de vitamina B2 joacă un rol important în prevenirea anemiei, cataractei sau migrenelor.

Surse de vitamina A: morcovi, spanac, dovleac, castraveți cu coajă, cartofi dulci, ardei gras roșu, mazăre, roșii, pepene galben

Surse de vitamina B2: pește, carne roșie, ouă, lactate, sparanghel, anghinare, coacăze, fasole, mazăre, ciuperci, nuci, pătrunjel.

Ulei de pește

Uleiul de pește, bogat în acizi grași Omega-3, este esențial pentru sănătatea inimii, creierului și vederii. Omega-3 sunt responsabili pentru dezoltarea normală a vederii încă din perioada intrauterină. Acești acizi sunt benefici atât pentru dezvoltarea fizică a ochilor, prin funcționarea normală a retinei, ci și prin susținerea capacității de învățare și citire, cu ajutorul creierului.

Migdale

Migdalele sunt pline de vitamina E, un antioxidant puternic care încetinește procesul natural de îmbătrânire, inclusiv pe cel de degenerescență maculară.

Legume cu frunze verzi

Sunt resurse importante de luteină şi zeaxantină, antioxidanţi despre care studiile au demonstrat că pot reduce riscul de dezvoltare a degenerescenţei maculare şi a cataractei, scrie csid.ro.

Cereale integrale

O alimentație bazată pe alimente cu un index glicemic scăzut poate reduce riscul afecțiunilor oculare dobândite odată cu trecerea anilor. Vitamina E, zincul și niacina din cerealele integrale ajută la sănătatea generală a ochiului.

Recent Posts

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

6 minute ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

36 de minute ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

o oră ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

2 ore ago

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

2 ore ago

Premier, împușcat în urma unei ședințe. Viața lui este în pericol

Premier, împușcat în urma unei ședințe. În urmă cu câteva ore, premierul slovac Robert Fico…

3 ore ago

Citeste si: