duminică, mai 29, 2022

Ochii sunt responsabili pentru înmagazinarea informațiilor pe care le primim din mediul exterior, fiind cel mai important „centru” de analiză al organismului nostru. Dintre toate simțurile, ochii captează aproximativ 70% din informația exterioară.

Odată cu trecerea timpului, vederea se poate slăbi, poate deveni încețoșată, iar alte simptome pot fi însoțite chiar de durere. Aceste manifestări pot fi evitate dacă stilul de viață adoptat este unul sănătos și echilibrat, în special din punct de vedere alimentar. Iată ce poți consuma pentru a avea ochi sănătoși!

Te-ar mai interesa: Cele trei otrăvuri pe care le mănâncă românii. Con...

Top alimente pentru o vedere mai bună

Alimente ce conțin vitaminele A și B2

Vitamina A este un puternic antioxidant care împiedică procesul de degenerare a ochilor, în timp de vitamina B2 joacă un rol important în prevenirea anemiei, cataractei sau migrenelor.

Surse de vitamina A: morcovi, spanac, dovleac, castraveți cu coajă, cartofi dulci, ardei gras roșu, mazăre, roșii, pepene galben

Surse de vitamina B2: pește, carne roșie, ouă, lactate, sparanghel, anghinare, coacăze, fasole, mazăre, ciuperci, nuci, pătrunjel.

Ulei de pește

Uleiul de pește, bogat în acizi grași Omega-3, este esențial pentru sănătatea inimii, creierului și vederii. Omega-3 sunt responsabili pentru dezoltarea normală a vederii încă din perioada intrauterină. Acești acizi sunt benefici atât pentru dezvoltarea fizică a ochilor, prin funcționarea normală a retinei, ci și prin susținerea capacității de învățare și citire, cu ajutorul creierului.

Te-ar mai interesa: Colesterol ridicat: durerea în trei zone ale corpu...

Migdale

Migdalele sunt pline de vitamina E, un antioxidant puternic care încetinește procesul natural de îmbătrânire, inclusiv pe cel de degenerescență maculară.

Legume cu frunze verzi

Sunt resurse importante de luteină şi zeaxantină, antioxidanţi despre care studiile au demonstrat că pot reduce riscul de dezvoltare a degenerescenţei maculare şi a cataractei, scrie csid.ro.

Cereale integrale

Te-ar mai interesa: Cele mai toxice fructe! Sunt pline de pesticide și...

O alimentație bazată pe alimente cu un index glicemic scăzut poate reduce riscul afecțiunilor oculare dobândite odată cu trecerea anilor. Vitamina E, zincul și niacina din cerealele integrale ajută la sănătatea generală a ochiului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private