Sari la conținut

Hrană pentru ochi sănătoși. Top 5 alimente pentru o vedere mai bună

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Ochii sunt responsabili pentru înmagazinarea informațiilor pe care le primim din mediul exterior, fiind cel mai important „centru” de analiză al organismului nostru. Dintre toate simțurile, ochii captează aproximativ 70% din informația exterioară.

Odată cu trecerea timpului, vederea se poate slăbi, poate deveni încețoșată, iar alte simptome pot fi însoțite chiar de durere. Aceste manifestări pot fi evitate dacă stilul de viață adoptat este unul sănătos și echilibrat, în special din punct de vedere alimentar. Iată ce poți consuma pentru a avea ochi sănătoși!

Top alimente pentru o vedere mai bună

Alimente ce conțin vitaminele A și B2

Vitamina A este un puternic antioxidant care împiedică procesul de degenerare a ochilor, în timp de vitamina B2 joacă un rol important în prevenirea anemiei, cataractei sau migrenelor.

Surse de vitamina A: morcovi, spanac, dovleac, castraveți cu coajă, cartofi dulci, ardei gras roșu, mazăre, roșii, pepene galben

Surse de vitamina B2: pește, carne roșie, ouă, lactate, sparanghel, anghinare, coacăze, fasole, mazăre, ciuperci, nuci, pătrunjel.

Ulei de pește

Uleiul de pește, bogat în acizi grași Omega-3, este esențial pentru sănătatea inimii, creierului și vederii. Omega-3 sunt responsabili pentru dezoltarea normală a vederii încă din perioada intrauterină. Acești acizi sunt benefici atât pentru dezvoltarea fizică a ochilor, prin funcționarea normală a retinei, ci și prin susținerea capacității de învățare și citire, cu ajutorul creierului.

Migdale

Migdalele sunt pline de vitamina E, un antioxidant puternic care încetinește procesul natural de îmbătrânire, inclusiv pe cel de degenerescență maculară.

Legume cu frunze verzi

Sunt resurse importante de luteină şi zeaxantină, antioxidanţi despre care studiile au demonstrat că pot reduce riscul de dezvoltare a degenerescenţei maculare şi a cataractei, scrie csid.ro.

Cereale integrale

O alimentație bazată pe alimente cu un index glicemic scăzut poate reduce riscul afecțiunilor oculare dobândite odată cu trecerea anilor. Vitamina E, zincul și niacina din cerealele integrale ajută la sănătatea generală a ochiului.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel