Categories: Stil de viaţă

Mananci pe saturate si nu te ingrasi. Hrana sanatoasa si saraca in carbohidrati – lowcarb

Carbohidrati cat mai putini. Absenta acestora este esentiala cand vrem sa ne pastram silueta sau sa slabim. Hrana sanatoasa si satioasa care nu ne ingrasa e de preferat, mai ales vara. Dietele lowcarb sunt la putere, mai ales ca se pot prepara inclusiv deserturi fabuloase, care nu ingrasa.

Suntem invatate ca toti carbohidratii sunt rai si ne stau in cale, atunci cand vrem sa avem un corp suplu. Asadar, eliminam o gama intreaga de alimente pentru vara (cum ar fi legumele si fructele de sezon).

Trebuie sa stii ca fructele si legumele contin, pe langa carbohidrati, si o cantitate importanta de fibre. Acestea din urma te ajuta sa ai o digestie normala, un tranzit sanatos si un nivel corect de colesterol.

De aceea, solutia perfecta este sa reduci carbohidratii, insa cu mare atentie la cantitatea de fibre, pe care nu trebuie sa o sacrifici sub nicio forma!

Ciupercile

Te intrebi ce sa mananci la pranz astfel incat sa ocolesti painea, orezul, pastele, aluaturile sau alte surse majore de carbohidrati? Ciupercile sunt raspunsul!

Acestea pot fi preparate in fel si chip, aducand organismului valori nutritionale importante. Ciupercile contin proteine si sunt recomandate mai ales atunci cand esti vegetariana sau vegana. In plus, chiar daca nu par, sunt pline de fibre sanatoase!

Gateste-le la cuptor, umplute cu cascaval si patrunjel, pe gratar sau in tigaie, alaturi de alte legume proaspete de sezon.

Conopida

Conopida si broccoli sunt doua alimente controversate. Fie le iubesti, fie le urasti. Daca te situezi in a doua tabara, avem vesti bune pentru tine.

Conopida este cel mai bun inlocuitor de carbohidrati. Poti folosi mici trucuri pentru a gati blat de pizza din conopida, iar rezultatul te va surprinde peste masura. Vei avea parte de un pranz satios si delicios, iar corpul tau va asimila fibrele necesare functionarii corecte.

Fisticul

Daca ai incercat sa tii o dieta saraca in carbohidrati, cu siguranta cunosti senzatia de foame si poftele care intervin pe parcursul zilei. Pentru a scapa de acestea, este indicat sa ai mereu in geanta o punguta cu fistic.

Fisticul nu numai ca reprezinta o gustare buna si satioasa, dar contine foarte putine grasimi si o cantitate impresionanta de fibre.

CITESTE CONTINUAREA…

Recent Posts

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

16 minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

46 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

o oră ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică