Iată ce boli grave poți face dacă nu bei bere

Consumul zilnic de bere poate reduce riscul apariției demenței. Care este cantitatea recomandată de specialiști și ce alte boli mai ține la distanță berea.

Oamenii de știință vin cu vești bune pentru cei care beau bere zilnic, consumul berii fiind cât se poate de benefic. Dar câtă bere ar trebui consumată zilnic pentru a nu cădea în extrema cealaltă…?

Ei bine, un studiu recent arată că două halbe de bere pe zi ajută la reducerea riscului de apariție a demenței cu mai mult de o treime.

Oamenii de știință au descoperit că persoanele abstinente se confruntă cu cel mai mare risc de a dezvolta boala, după ce au analizat obiceiurile a aproape 25.000 de persoane de peste 60 de ani.

Consumatorii de bere își reduc riscul de demență cu aproape 40%

Cei care consumă între una și două halbe de bere pe zi și-au redus riscul de demență cu 38%. Oamenii de știință susțin că alcoolul poate proteja inima, ceea ce, la rândul său, ajută la reducerea riscului de demență.

O altă teorie este că reduce acumularea de proteine ​​toxice care conduc la Alzheimer, notează The Sun.

Cercetătorul Dr. Louise Mewton de la Universitatea din New South Wales, Australia, a spus: „Băutul de până la 40 g pe zi a fost asociat cu un risc mai scăzut de demență în comparație cu abținerea pe viață.

” Un milion de oameni din Marea Britanie se vor confrunta cu demență în următorii trei ani. În ciuda faptului că este cel mai mare ucigaș din Marea Britanie, în prezent nu există încă un tratament eficient pentru a combate boala.

Dr Sara Imarisio, șeful de cercetare la Alzheimer’s Research UK, a declarat: „Rezultatele au arătat că persoanele care nu au consumat niciodată alcool au o șansă mai mare de a dezvolta demență decât cei care au făcut-o.

Aceste rezultate sunt în concordanță cu cercetările anterioare pe această temă, care arată cum consumul de alcool, precum și lipsa de alcool, pare să aibă legătură cu demența”, potrivit The Sun.

Berea ajută inima, tiroida, rinichii

Dar beneficiile consumului de bere nu se rezumă doar la demență și Alzheimer. De exemplu, consumul moderat de bere ajută și inima.

Care este explicația? Ei bine, datorita in principal sarurilor minerale (berea contine potasiu si magneziu in concentratii ridicate), dar si datorita vitaminelor din complexul B si carbohidratilor continuti, consumul de bere ajută inima să funcționeze mai bine.

Riscul unor dereglari ale functionarii glandei tiroide scade daca bei bere. In plus, aceasta bautura stimuleaza productia de estrogeni, cu efecte benefice in cazul femeilor afectate de un deficit al acestor hormone.

De asemenea, berea actioneaza prompt si eficient impotriva stresului, datorita vitaminelor din complexul B, glucidelor si a alcoolului in proportie redusa.

Prin magneziul pe care il contine, berea reduce riscul formarii de calculi renali. Este și un bun diuretic astfel că accelereaza puternic eliminarea toxinelor prin urina.

Recent Posts

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

19 minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

49 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

o oră ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică