Sari la conținut

Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică: Iată principalele semne

cuplu
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică: Iată principalele semne care îți arată că relația ta este toxică. Nu trece cu vederea, lucrurile se vor agrava.

Respectul, iubirea, încrederea, comunicarea sunt principalele ingrediente ale unei relații sănătoase, fericite și frumoase. Te simți bine alături de partener, simți că îi poți spune orice, vă place să petreceți timpul împreună, aveți multe lucruri în comun.

Astfel de relații sund ideale, dar sunt prea puține sau nu durează mult timp. Pentru că nu întotdeauna relația poate fi sănătoasă. Mai sunt și relații toxice, opusul celor descrise mai sus.

Din păcate, nu întotdeauna o relație toxică poate fi depistată ușor. De cele mai multe ori, ne ia mult timp să ne dăm seama că suntem într-o relație toxică.

Iată la ce ar trebui să fim atenți atunci când bănuim că relația noastră nu merge în direcția bună.

Lipsă de comunicare

Comunicarea deschisă, sinceră, fără ocolișuri a rezolvat foarte multe probleme și a stat la baza unei relații frumoase, indiferent de natura sa.

Poate fi vorba inclusiv despre relații de muncă.

Dar acolo unde această comunicare lipsește, nimic nu funcționează bine. Nu există acea conexiune emoțională.

Nu ai cu cine împărtăși lucruri care te fac tristă sau fericită.

Se transformă într-un străin

Pare că cel de lângă devine treptat un străin. Nu-l mai recunoști. Sau nu l-ai cunoscut niciodată.  Simți că, indiferent cât de sinceră ești, această atitudine nu va ajuta.

Discuții în contradictoriu, mereu ceva de reproșat, comportamente de judecat, replici de oferit, toate cu tentă egoistă și nimic din toate acestea nu pare să rezolve vreo problemă, așa-i?

Minciuni, nesiguranță, întrebări nerostite…

Pe zi ce trece, simți că între voi doi este loc de prea multă minciună. Ascunde multe lucruri de tine, te întrebi mereu ce face, unde petrece atâta timp…

Niciodată nu vorbește cu deschis despre ce face în timpul liber, nu vorbește despre sentimentele sale. Îl surprinzi cum te minte și nici nu recunoaște acest lucru.

Vrea să controleze totul

Pe lângă toate acestea, de parcă nu ar fi suficient încă de la lipsa de comunicarem, încearcă să dețină controlul total asupra ta.

Vrea să se impună, să te controleze total. Iar acest lucru are un impact negativ asupra relației voastre. Nu te mai simți în siguranță, nu mai găsești resurse de încredere în această relație. Îți este frică să fii liberă, te temi să faci ceea ce simți.

Frică, îndoială, nesiguranță

Simți cum încrederea dintre voi doi scade treptat. Apar tot mai multe semne de îndoială. Tot mai multe întrebări referitoare la emoțiile dintre voi doi. În locul fericirii, te simți tot mai plină de frici. Nu ai încredere în ziua de mâine.

Partenerul nu îți oferă siguranță, stabilitate, încredere. Ai senzația că în orice moment se poate întâmpla ceva prost. Că, indiferent de efortul tău, lucrurile nu funcționează corect, potrivit devorbacutine.eu.

Te întrebi de ce ești alături de această persoană și nu găsești un răspuns. Ești tot mai nesigură, nu ai idee ce să faci pe viitor. Ai vrea să  pleci, dar nu poți.

Te sacrifici de dragul său

Faci tot mai multe sacrificii de dragul lui. Cedezi de fiecare dată, doar ca totul să fie bine. Îți pui speranțe mari în această relație, dar nimic nu iese așa cum vrei.

Doar tu ești cea care te implici total în această relație. Doar tu faci ca lucrurile să se miște din loc. Și tot nu este suficient…

Pleacă din această relație toxică. Nu trebuie să îți pară rău

Ai obosit să tot încerci să repari ceva ce s-a stricat de ceva sau care nu a  mers  de la bun început? Ai tot mai multe gânduri despre despărțire?

Simți că această relație te trage în jos? Simți că nu ai alături omul potrivit? Nu te încurajează nimeni atunci când ești cu moralul la pământ? Nu ai cui să vorbești despre ce porți în suflet?

Ei bine, dacă răspunsul este afirmativ la cele de mai sus și nu te simți iubită, fericită, este cazul să rezolvi situația. Înțelege că ceea ce trăiești tu nu este decât o relație toxică. Și nu trebuie să stai în aceasă relație.

E clar că trebuie să faci ceva. Este vorba despre sănătatea și despre sentimentele tale, despre lumea și sufletul tău. Alege lumina din inima ta, alege demnitatea, alege să ieși cu capul sus din această relație care se va înrăutăți pe zi ce trece.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel