Iată ce nu știai despre colesterol. Cât de mult este influențat de alimentație?

În ciuda controverselor, colesterolul este chiar necesar pentru sănătate, însă este important sa știm că există două tipuri de colesterol. Unul dăunător, care poate crește riscul unor afecțiuni, și cel sănătos, esențial pentru viață.

Punem, adesea, accent numai pe colesterolul dăunător, sau colesterolul LDL. Cu toate acestea, există și colesterolul HDL care este necesar pentru a menține sănătatea generală și pentru a reduce riscul bolilor cardiovasculare, prin eliminarea excesului de colesterol cu potențial dăunător.

Colesterolul LDL este cel nesănătos, care poate crește riscul bolilor de inimă și, de asemenea, cel care se depozitează pe artere și poate reprezenta un adevărat pericol pentru viață și sănătate.

Colesterolul poate fi influențat prin alimentație, de aceea este important să știm ce și cum consumăm, mai ales dacă ne aflăm în fața riscurilor.

De-a lungul timpului, multe persoane susțin că ouăle, dintre toate alimentele, influențează nivelul colesterolului. cât de adevărat este acest lucru, însă?

Legătura dintre colesterol și alimentație

Conf. Dr. Maria Nițescu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare ceea ce nu știai despre colesterol și legătura sa cu alimentele, în special cu ouăle.

„Cum ar fi ca într-o zi să deschidem internetul și să nu mai dăm de tot felul de specialiști în nutriție, fie ei și medici, dar fără specializare în domeniul alimentației, care să ne spună cât de bune sunt ouăle de prepeliță ca înlocuitor al oului de găină?

Ar fi mult mai bine pentru necunoscători!

Sigur, dacă mănânci doar un ou de prepeliță, va fi mai bine! Dacă mănânci 5 ouă de prepeliță, cât înseamnă de fapt un ou de găină, colesterolul ingerat va fi dublu.

În fond, colesterolul alimentar nici nu reprezintă problema alimentației noastre!

Ar fi mult mai bine să mâncăm un ou fiert pe zi și nu alimente procesate (cât de sănătoase ar fi ele în stare naturală) și glucide rafinate!

PS. Uitasem de suplimentele alimentare pentru ficat! Dragilor, la steatoza S3 cu transaminaze mult crescute, uitați de suplimente! Incercati o alimentatie sanatoasa, miscare, renunțati la alcool si la fumat!”, scrie Conf. Dr. Maria Nițescu.

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

2 ore ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

2 ore ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

3 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

3 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

3 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar